ShareRing isimli girişim bireysel kimlik doğrulama ve sağlık kayıtlarına erişimi birleştirecek bir blokzinciri çözümü üzerinde çalışıyor.

2019 yılında 9 trilyon dolar büyüklüğe ulaşan turizm sektörü, Covid-9 nedeniyle bütünsel bir daralma ve kilitlenme dönemine devam ediyor. ShareRing isimli girişim ise bu sorunu çözmeyi hedefleyerek, blokzinciri teknolojisini kullanıyor.

ShareRing çözümünde, sadece mobil bir telefon kullanılarak; doğrulanmış bir kimlik verisi ile sağlık kayıtlarının teyid edilmesini mümkün hale getiriyor.

Girişim, yolcuların “Sağlık Kanıtı” sunması için bir QR koduyla taranan bir sertifika sunuyor ve bunun kimlik doğrulamasını sağlıyor. Ancak kimlik bilgileri hiçbir zaman blokzincirinde saklanmıyor.

ShareRing kripto para borsalarındakine benzer bir müşteri tanıma süreci ile kimlikleri doğruluyor ve bunu teyid edecek ancak kimlik bilgilerini ortaya çıkartmayacak bir dijital parmak izi oluşturarak sadece bu bilgiyi blokzincirinde saklıyor.

Elbette böyle bir hizmetin öncelikle kabul görmesi gerekiyor. Girişim bu noktada aslında uzun zamandır sunduğu diğer hizmetlere güveniyor zira ShareRing’in farklı çözümlerini içeren uygulaması, dünya çapında 2.6 milyondan fazla otel ve etkinlik sağlayıcısıyla entegre edilmiş durumda.

Girişim ilerleyen günlerce turizm sektörünün tekrar canlanması için devletlerin çeşitli standartlarda sağlık belgesi ve doğrulaması için süreçleri devreye alacağından emin görünüyor ve bu noktada geliştirdiği çözümün küresel ölçüde fayda sağlayacağına inanıyor.

ShareRing sitesine buradan ulaşabilirsiniz.

KaynakForbes