Bağımsız haber kuruluşu Associated Press (AP) gazetecilik verilerini blokzincirine koymak için Chainlink ile ortaklık kurduğunu duyurdu.

Associated Press’in amacı, blokzinciri tabanlı uygulamalar yazan geliştiricilerin Chainlink aracılığıyla AP’nin verilerine ve bilgilerine ulaşmasına yardımcı olmak. Bu bilgiler arasında finansal veriler, spor verileri ya da blokzinciri tabanlı uygulamalara entegre dilmiş seçim sonuçları gibi şeyler yer alabilir.

AP’nin blokzinciri ve veri lisanslama direktörü Dwayne Desaulniers konuyla ilgili olarak yaptığı açıklamada: “AP, dünya çapında gerçeklere dayalı ve güvenilir bilgiler için çok önemli bir kaynak olduğundan, bunu blokzinciri kullanıcılarına güvenebilecekleri veri ve bilgiler sağlamak için bir fırsat olarak görüyoruz. Blokzinciri ağlarının temelde önemli bir teknoloji olduğuna inanıyoruz çünkü doğruluğa ve şeffaflığa izin veriyor.

AP, 2020 ABD başkanlık seçimleri için ulusal ve eyalet seçim sonuçlarını bir blokzincirine yerleştirmek amacıyla blokzinciri girişimi Everipedia ile ortaklık kurmuştu.

AP merkezi olmayan defterleri araştıran tek haber yayını değil. New York Times, fotoğrafların değiştirilemez birer kayıtlarını oluşturmak için 2019’da The News Provenance Project’i yaratmıştı. Reuters ise 2020’de Donald Trump’ın Joe Biden’a başkanlık geçişini belgelemek için blokzinciri odaklı araştırma merkezi The Starling Lab ile iş birliği yapmıştı.

Associated Press sahte seçim haberleriyle mücadele için blokzinciri kullanacak

KaynakThe Block