Önde gelen küresel haber hizmeti sağlayıcısı olan Associated Press, foto muhabirliğine yeni bir gelir yolu açmak için NFT pazar yeri başlatıyor.

AP’nin yaptığı basın açıklamasına göre yeni pazar yeri 31 Ocak’ta canlıya alınacak. Platform, blokzinciri firması Xooa tarafında geliştirilecek.

AP’nin blokzinciri ve veri lisanslama direktörü Dwayne Desaulniers konuyla ilgili olarak: “175 yıldır AP’nin fotoğrafçıları, bugün de yankılanmaya devam eden sürükleyici ve dokunaklı görüntülerle dünyanın en büyük hikayelerini kaydettiler. Xooa’nın teknolojisiyle, bu tokenize edilmiş parçaları hızla büyüyen küresel fotoğrafçılık NFT koleksiyoncularına sunmaktan gurur duyuyoruz.” ifadelerini kullandı.

Platformda yayımlanacak her NFT, koleksiyonculara çekim için kullanılan saat, tarih, konum, ekipman ve teknik ayarlar hakkında farkındalık sunan zengin bir orijinal meta veri seti içerecek.

31 Ocak’tan itibaren piyasaya sürülecek olan NFT koleksiyonu AP fotoğrafçılarının uzay, iklim, savaş, ve diğer görüntülerden oluşan geniş yelpazeli çalışmalarını içerecek. AP, NFT’lerin fiyatları konusunda da elde edilecek gelirlerin tarafsız AP gazeteciliğini finanse etmek etmek için kullanılacağını söylüyor.

AP’nin açıklamasına göre NFT’ler, çevre dostu, Ethereum uyumlu bir katman 2 çözümü olan Polygon blok zincirinde basılacak.

NFT ve Metaverse projeleri 2021’e damga vurdu

KaynakAP