Avustralya Menkul Kıymetler Borsası, koronavirüs pandemisi nedeniyle blokzinciri ödeme sistemini ertelediğini açıkladı.

2020’nin sonunda canlıya geçmesi beklenen blokzinciri tabanlı ödeme sistemi ilk olarak Nisan 2021’e kadar ertelenmişti. Şimdi ise dünyayı etkisi altına alan koronavirüs salgını nedeniyle belirsiz bir tarihe ertelendiği açıklandı.

ASX CEO’su Peter Hiom konuyla ilgili olarak: “Son olayların ışığında ASX CHESS (Clearing House Electronic Subregister System) değiştirme sisteminin uygulanmasını yeniden planlıyor. Yeni bir program sunmanın öneminin ve CHESS kullanıcılarının değerli girdilerini alma ihtiyacının bilincindeyiz.

Ancak şu anda, bu yüksek oynaklık ve aktivite seviyeleri ortamında endüstrinin günlük operasyonlara odaklanması gerekiyor. Bu nedenle COVID-19’un sonuçlarını daha iyi değerlendirmek ve yeni bir plan ortaya koymak için Haziran ayına kadar bekleyeceğiz” ifadelerini kullandı.

ASX, son üç yıldır blokzinciri tabanlı bir ödeme sistemi için on yıllardır mevcut olan CHESS sisteminin yerini almak üzere blokzinciri firması Digital Asset ile birlikte çalışıyor. Proje ilk olarak 2018 yılında “çok kısa bir zaman diliminde uygulanması için çok fazla yeni işlevsellik öneriliyor” açıklamasıyla ertelenmişti. Şimdi ise yeni lansman tarihi belirsiz. Ancak ASX yine de sistemleri, süreçleri ve prosedürleri doğrulamak için Temmuz ayında Sanayi Test Ortamı’nı (ITE) açmayı hedefliyor.

ASX bunun yeni sistemin uygulanmasında önemli bir kilometre taşı olacağını ve başlangıçta sadece back-office yazılım geliştiricilerine sunulacağını söylüyor.

KaynakTheBlock