Avustralya Menkul Kıymetler Borsası (ASX), 2021’de kayıt zinciri, uzlaşma ve takas sistemlerine (CHESS) blockchain teknolojisini uygulamak için yeni ortaklıklar kurdu.

ASX, yaptığı açıklamada NYSE listesindeki teknoloji şirketi VMware ve Digital Asset Holding ile yeni bir anlaşmanın ardından, 2021 yılına kadar CHESS (Clearing House Electronic Subregister System) değiştirme sistemini sağlama beklentisini doğruladı.

ASX ve Digital Asset mevcut CHESS sistemini blockchain’e geçirmek için üçlü bir uzlaşı belgesi imzaladı. Uzlaşı belgeleri genelde şirketlerin niyetin belli eden ancak bağlayıcı olmayan belgelerdir. Tarafların bu anlaşma sonrası blockchain sistemini kurmak için somut adımlar atması bekleniyor.

ASX yeni blockchain platformunun 2021’in baharında faaliyete geçmesini bekliyor. Şimdilik sistemin yüzde 30 ile 40’lık bir kısmı CHESS ile değiştirilmeye hazır durumda.

ASX Genel Müdür Yardımcısı Peter Hiom bu anlaşmanın Avustralya’da ve Yeni Zelanda’da hem ürün tekliflerini hem de hizmet yerlerini genişletmesine yardımcı olacağını söylüyor:

“Bu yeni ortaklık, endüstri tarafından geliştirilen daha geniş bir DLT çözüm yelpazesini desteklememize yardımcı olacak olumlu bir gelişme. ”

ASX ayrıca, proje için Digital Asset’in açık kaynaklı, blockchain odaklı bir dili olan DAML’ı kullanıyor.