Avalanche Vakfı, Avalanche blokzincirinde yeni geliştirme türlerini teşvik etmek için toplam 290 milyon dolar değerinde bir teşvik programı duyurdu.

4 milyon AVAX, yani mevcut değeriyle yaklaşık 290 milyon dolar değerinde olan ve “Avalanche Multiverse” adı verilen program Avalanche ağındaki alt ağların (subnet) büyümesini teşvik etmeyi amaçlıyor.

Alt ağlara, benzer araçları ve özellikleri paylaşmaları bakımından Avalanche ile bağlantılı blokzincirleri diyebiliriz, ancak bu ağlar belirli uygulamaların gereksinimlerine uyacak şekilde özelleştirilebiliyor. Alt ağlar AVAX yerine kendi tasarımları olan başka bir token da kullanabiliyorlar.

Ava Labs Başkanı John Wu bunu hizmet olarak blokzincirine benzetiyor. Wu, alt ağların uygulamalara özel olmakla birlikte Avalanche’ın tüm gücünü elinde tuttuğunu belirtiyor. Avalanche’ın bu girişimi, ağı halihazırda benzer işlevsellik sunan blokzinciri operatörleri Cosmos ve Polkadot ile de rekabete sokuyor.

Avalanche ağını geliştiren Ava Labs, alt ağı oluşturmak için Aave, GoldenTree Asset Management, Wintermute, Jump Crypto, Valkyrie, Securitize ile ortaklıklar kurdu. Avalanche Vakfı’nın Multiverse teşvik programının birden fazla proje grubunu desteklemek için en az altı aşamaya bölüneceğini söylediğini de hatırlatmakta fayda var.

Huobi Incubator’dan Avalanche’la stratejik sponsorluk

KaynakThe Block