Avalanche Vakfı ve web3 sosyal medya platformu op3n, dijital sanatçıların Avalanche blokzinciri üzerinde projeler geliştirmesi için 100 milyon dolar değerinde bir fon duyurdu.

“Kültür Katalizörü” girişimi olarak adlandırılan ve ağın kendi token’ı AVAX ile finanse edilen projelerden ilki müzisyen Grimes’a yönelik olacak. Daha önce 6 milyon dolar değerinde NFT satan Grimes, beğenilen Studio Ghibli filmi Komşum Totoro’nun izinden gidebileceğini umduğu bir “galaksiler arası çocuk metaverse kitabı” yaratmayı planlıyor. Kurucu Jaeson Ma verdiği bir röportajda, bu proje ve diğerlerinin sadece, kendi kendini “web3 WeChat” olarak tanımlayan Op3n’de mevcut olacağını söylüyor.

TikTok’a benzer bir kullanıcı arayüzüne sahip olan Op3n, uygulamanın içerik oluşturucuların hayranlarla etkileşim kurması için web3 teknolojisini kullanmayı kolaylaştıran bir hizmet sunduğunu söylüyor. Şirket kısa bir süre önce Galaxy Interactive ve BRV Capital Management’ın öncülüğünde gerçekleştirilen 10 milyon dolarlık bir yatırım turunu tamamlamıştı.

Ma daha önce Joji, Rich Brian ve Keith Ape gibi Asyalı sanatçıların ABD’ye geçmesine yardımcı olan bir müzik şirketi olan 88rising’in kurucu ortağıydı. Şimdi aynı şeyi NFT’lerin ana akım kabulü için yapabileceğini umuyor.

Ava Labs başkanı John Wu içinse bu girişim, Ethereum ve Bitcoin’in halkın kripto algısına hakim olduğu bir dünyada Avalanche’ın kültürel önbelleğini artırma şansını temsil ediyor. Daha önce Avalanche Vakfı, ağdaki alt ağların (subnet) büyümesini teşvik etmek için 290 milyon dolarlık bir teşvik açıklamıştı. Konuyla ilgili olarak Wu, “Avalanche Vakfı’nın Op3n ile yaptığı Kültür Katalizörü Girişimi, Avalanche’taki eğlence ve popüler kültür uygulamaları için bir dönüm noktasıdır.” ifadelerini kullanıyor.

Avalanche Vakfı, 290 milyon dolarlık teşvik programı başlatıyor

KaynakThe Block