Blokzinciri girişimi SpaceChain, uydu tabanlı blokzinciri cüzdan sistemlerinde kullanım senaryolarını araştırmak için Avrupa Uzay Ajansı’ndan (ESA) 60.000 euroluk hibe kazandı.

ESA’nın “kick-start faaliyetleri” fonu tarafından verilen hibe SpaceChain’in yörüngeye aşırı güvenli, çoklu imzalı, dağıtık bir uydu ağı yerleştirme çabalarını destekliyor. Şirket hali hazırda uçuş testi yapan blokzinciri node’larına sahip.

Teknoloji üç imza sistemini kullanıyor. Bu imza sistemi ikisi yeryüzü diğeri ise yörünge tabanlı olarak çalışıyor. Her işlem tamamlanabilmesi için en az iki imza gerektiriyor.

SpaceChain’in kurucu ortağı ve CEO’su Zee Zheng, CoinDesk’e yaptığı açıklamada uydu tabanlı node’ların, doğrudan uyduya bağlanan karasal ağlardan çok daha güvenli olduğunu söylüyor.

Zheng “Bu tür bir işlemi gerçekleştirmek için internet erişimine ihtiyacımız yok. Bu yöntem hacklenme gibi birçok potansiyel riski ortadan kaldırır. Geçtiğimiz sene 1 milyar dolar civarında çalıntıya uğrayan bir kripto pazarından bahsediyoruz. Bu gibi olaylar bizim sistemimizde çok daha zor olacak” ifadelerini kullandı.

Zheng, ESA’dan aldığı hibeyi, kripto topluluğunun blokzinciri alanındaki uygulamalar hakkında daha fazla bilgi edinmesi için bir fırsat olarak değerlendiriyor. CEO, geliştiricilerin güvenlik konusuna büyük ilgi gösterdiklerini de sözlerine ekledi.