Blokzinciri teknolojisi birçok sektörü dönüştürmeye devam ediyorken yeni bir rapor Birleşik Arap Emirlikleri’nin ileri seviye blokzinciri uygulayarak 3 milyar dolar değerinde tasarruf sağlayabileceğini öne sürüyor.

Dördüncü Sanayi Devrimi Merkezi, Dünya Ekonomik Forumu ve Dubai Gelecek Vakfı bu konuda bir inceleme belgesi hazırladı. Bu kurumlar BAE hükümetinin ileri seviye blokzinciri kullanarak yılda 398 milyon basılı belgeyi süreçten çıkarabileceğini ve 77 milyon çalışma saati tasarrufu sağlayabileceğine inanıyor.

Bu rapor, hükümetin blokzinciri teknolojisini benimsemek için başlattığı stratejik çalışmalar sonrasında geldi. Dubai Gelecek Vakfı CEO’su Khalfan Belhoul konuyla ilgili olarak: “Rapordan elde edilen bulgular, blokzinciri için doğru yönetişimin geliştirilmesine yardımcı olacak ve bu teknolojiyi dağıtırken kuruluşların karşılaştığı başlıca zorluklarla ilgili bilgi sağlayacaktır.” ifadelerini kullandı.

BAE’de blokzinciri kabulu artıyor. Kamu ve özel sektör kuruluşlarının yüzde 80’i halihazırda blokzincirini kullanıyor. Bu kurumların arasında Emirates NBD, Emirates Havayolu, DP World, Etisalat, Smart Dubai, Abu Dabi Dijital Otoritesi ve Sağlık Bakanlığı da bulunuyor.

Rapora göre, bu kurumların blokzincirini entegre etme konusundaki deneyimleri, gelecekte konuşlandırmayı daha iyi anlamak için kullanılacak.

KaynakCryptoKnowics