HSBC, Birleşik Arap Emirlikleri’nde blokzinciri tabanlı bir KYC veri paylaşım koalisyonunun dördüncü kurucu üye bankası oldu.

BAE KYC Blokzinciri Platformu, lisanslama makamları ve finans kurumları arasında doğrulanmış müşteri verilerinizin değişimi için kurulmuş ulusal bir ekosistem.

Sistem, Invest in Dubai girişiminin bir parçası olarak lisanslı işletmelerin ve şirketlerin anında dijital banka hesapları açmasına yardımcı olmak için tasarlandı.

DIFC kuluçka programında blokzinciri firması norbloc tarafından geliştirilen platform, şu anda tüm BAE merkezli şirketler ve bankalar için yayında ve kullanılabilir durumda.

Grup GM, HSBC BAE CEO’su Abdulfattah Sharaf’ın konuya yönelik açıklamaları şöyle: “Güncel KYC verilerine doğrudan Dubai Ekonomisi’nden erişerek, müşterilere daha hızlı hizmet verebileceğiz ve temel bankacılık ihtiyaçlarına daha fazla odaklanabileceğiz.

Dubai Ekonomisi’nden Omar Al Mehairi ise şunları ekledi: “BAE KYC Blokzinciri Platformu, bankalarla ilişki kurmak için gereken süreyi önemli ölçüde azaltarak yatırımcı banka hesabı yolculuğunu değiştirdi. Bu, BAE’nin küresel İş Yapma Kolaylığı endeksindeki sıralamasını olumlu yönde iyileştirecek.

Sri Lanka Merkez Bankası’ndan blokzinciri tabanlı KYC sistemi

KaynakFinextra