HSBC, Google Cloud’da R3’ün Corda kurumsal blokzincirini kullanan ilk kurum olduğunu duyurdu. Digital Vault saklama platformu için Corda’yı kullanan banka, buluta geçişin müşteri kazanım sürelerini kısaltacağına inanıyor.

Digital Vault, ister hisse senedi ister kredi veya gayrimenkul olsun, tahsisli satış yoluyla ihraç edilen varlıkların muhafazasını sağlıyor. Ayrıntıları dijitalleştirerek varlık sahiplerinin kağıt sertifika talep etmelerine gerek kalmadan kayıtlarını kontrol etmelerine olanak tanır. Blokzincirini kullanmanın buradaki yararı da kayıt tutma maliyetlerini azaltıyor olması.

Mevcut çözüm, sürecin yalnızca küçük bir bölümünü dijitalleştiriyor. Gelecekte, varlıkların blokzincirinde çıkarılması, tokenleştirilmesi, aktarılması ve saklanması muhtemeldir. Digital Vault, buna doğru atılan küçük bir adım.

HSBC’nin Dağıtık Defter Teknolojisi Başkanı Gaurav Aggarwal konuyla ilgili olarak “Google Cloud’a geçiş ilk katılım sürelerini kısaltmanın ve maliyetleri düşürmenin yanı sıra tüm işlem yaşam döngüsünün dağıtık bir defterde depolanabileceği geleceğe hazırlanmamıza yardımcı olacaktır.” ifadelerini kullandı.

Digital Vault şimdilik yalnızca Asya’da mevcut.

Bankanın çok sayıda başka blokzinciri girişimleri de bulunuyor. 6 ay önce HSBC, Singapur Borsası’nın (SGX) dijital varlık platformunda bir tahvil ihracı için zincir üzerinde uzlaşma çözümünü sağlamıştı. HSBC aynı zamanda Corda’dan yararlanan Contour ticaret finans platformunun arkasındaki önemli bir itici güç. Bununla birlikte We.trade finans ağının da bir katılımcısı.

İtalyan bankaları arasındaki mutabakat Corda ile hızlanacak

KaynakLedgerInsights