Uluslararası bankacılık ve finansal hizmetler sunan HSBC, Sandbox ile ortaklığa giderek küresel finansal hizmet sağlayıcıları ve spor topluluklarıyla etkileşim kurmak ve dünya çapındaki sanal topluluklar için bir dizi fırsat yaratmak istiyor.

Sandbox tarafından yapılan açıklamaya göre İngiliz bankası, metaverse girişiminin sanal dünyasında bir arsa satın aldı. Bu alan spor, e-spor, oyun ve finans profesyonellerini eğlendirmek için geliştirilecek.

Ortaklığın detayları tam olarak açıklanmazken HSBC pazarlama müdürü Suresh Balaji konuyla ilgili olarak: “Metaverse insanların internetin yeni nesli olan web3’ü nasıl deneyimleyeceği ile ilgilidir. HSBC’de, mevcut ve gelecekteki müşterilerimiz ve hizmet verdiğimiz topluluklar için bir fırsatlar dünyası açarak, gelişmekte olan platformlar aracılığıyla yeni deneyimler yaratma konusunda büyük bir potansiyel görüyoruz.” ifadelerini kullanıyor.

Sandbox Kurucu Ortağı Sebastien Borget ise yapılan ortaklıkla ilgili olarak: “HSBC gibi büyük, güvenilir kurumların The Sandbox açık metaverse’e katıldığını ve eğlence, oyun ve kullanıcı tarafından oluşturulan içerik aracılığıyla kullanıcılarla bağlantı kurarak Web3 kültürünü benimsediğini görmekten memnuniyet duyuyoruz. Bunun, bu yeni ekosistemde marka deneyimlerini ve katılımı yönlendiren kurumlar tarafından Web3’ün ve metaverse’ün daha geniş bir şekilde benimsenmesinin başlangıcı olduğuna inanıyoruz.” açıklamalarında bulundu.

Sandbox geçtiğimiz yılın Kasım ayında Softbank Vision Fund’ın öncülük ettiği yatırım turunda 93 milyon dolar yatırım almıştı. HSBC’nin yanı sıra Gucci, Warner Music Group ve Ubisoft gibi şirketler de The Sandbox’ın metaverse’ünde “LAND” satın alan şirketler arasında yer alıyor.

Warner Music, Sandbox ile müzik etkinlikleri için ortaklığa gitti

KaynakSandbox