Forbes’un haberine göre Google, bulut hizmeti Google Cloud’un Flow blokzinciri düğümlerini barındırmasını sağlamak için Dapper Labs ile iş birliği yaptı. Ortaklık, Flow’un ölçeklenebilirliğini desteklemeye yardımcı olacak.

Flow’un arkasındaki şirket olan Dapper Labs, 2017’de ilk projesi olan CryptoKitties için Ethereum blokzincirini kullanmıştı. Ancak NFT oyunu o kadar popüler oldu ki blok zinciri ağını tıkadı, işlevselliği yavaşlattı ve yalnızca CryptoKitties için değil, tüm Ethereum kullanıcıları için işlem maliyetlerini artırdı. Bu nedenle Dapper, NFT koleksiyonları ve kripto oyunları için tasarlanmış kendi blokzinciri ağı olan Flow’u geliştirdi.

Flow şu anda aralarında NBA Top Shot’ın da bulunduğu 50 girişime destek veriyor. Ayrıca, Chicago Bulls ve Sacramento Kings’in dijital koleksiyonları gibi markaların bireysel NFT projelerini destekleme planları da var. Yakında dijital moda platformu Neuno’ya ev sahipliği yapacak ve önde gelen dijital pazar yeri OpenSea da Flow’u destekleyecek.

Google Cloud bulut barındırma sektöründe AWS ve Microsoft Azure’dan sonra üçüncü oyuncu konumunda. Her iki rakibi de kurumsal blokzinciri tekliflerini başlatmış durumda. ConsenSys ve Ethereum ile ortak olan Azure Blockchain ise geçen hafta durduruldu.

Forbes’un haberine göre, Google Cloud tarafından sağlanan hizmetler, geliştiricilerin Flow’daki düğümlere daha verimli ve sorunsuz bir şekilde erişmesini sağlayacak.

Google Cloud Kuzey Amerika Başkan Yardımcısı Janet Kennedy konuyla ilgili olarak: “Bu gerçekten onlara hızlı ve sürdürülebilir büyüme konusunda yardımcı olmakla ilgili. Blokzinciri teknolojisi giderek daha yaygın hale geliyor. Bu nedenle Dapper gibi şirketler, işlerini büyütmek ve daha da önemlisi ağlarını desteklemek için ölçeklenebilir, güvenli altyapıya ihtiyaç duyarlar.” ifadelerini kullandı.

HSBC, Google Cloud’da Corda blokzincirini kullanan ilk kurum oldu

KaynakForbes