Çin merkezli internet devi Baidu, geliştiriciler ve KOBİ’lerin DApp (merkezi olmayan uygulama) geliştirebilmeleri için blokzinciri tabanlı bir hizmet başlattı.

Open Network adı verilen yeni hizmet, kullanıcıların kendi blokzinciri platformlarını oluşturmadan uygulamalar geliştirmelerini ve dağıtmalarını sağlayacak.

Baidu’nun kurumsal blokzinciri ağı Xuperchain’in bir parçası olacak bu sistem teknolojik engelleri bulunan ve daha az sermayeli küçük kullanıcıları hedefliyor. Bu hareket aynı zamanda Çin hükümetinin blokzinciri teknolojisinin ülke çapında daha küçük işletmeler tarafından kullanılmasını teşvik etme arzusuna da uyuyor.

Baidu, yeni hizmeti kullanma maliyetinin Mart ayına kadar miktar bazlı ücret yapısı ile 1 yuan kadar düşük olacağını söylüyor. Yeni hizmet, uygulama oluşturma sürecini basitleştirmek adına müşterilerin akıllı sözleşme şablonlarını ve verimliliği artırmak için tasarlanmış diğer fonksiyonel bileşenlerin kullanılmasına olanak tanıyacak.

Xuperchain ağı

Şirketin web sitesine göre, Xuperchain ağı yaklaşık 3,5 milyon kullanıcıya sahip ve 450 milyondan fazla işlem gerçekleştirdi. Ağda, platformdaki işlemlere yardımcı olmak ve doğrulamak için Tsinghua Üniversitesi ve akış hizmetleri devi iQiyi dahil olmak üzere yedi masternode bulunuyor.

Baidu, Mayıs ayında Xuperchain ağını halka açık bir kaynak haline getireceğini ve  kullanıcıların karşılaşabileceği potansiyel zorlukları araştıracağını duyurmuştu.

KaynakCoindesk