Samsung’un son amiral gemisi telefonu olan Galaxy 10 serisi, şirketin kripto para birimi cüzdanı içeren ilk ürün serisi olma özelliğini taşıyor. Ancak şirket bu kadarla yetinmeye niyetli değil.

Samsung Blockchain Keystore’un tanıtılmasından da anlaşılıyor ki şirketin blokzinciri konusundaki vizyonu dApps, yani blokzinciri tabanlı merkezi olmayan uygulamaların desteğine kadar uzanıyor.

2019’un Mart ayında tanıtılan Samsung Blockchain Keystore, Kore merkezli teknoloji devinin blokzinciri girişiminin önemli bir bileşenini temsil ediyor. Sistem, blokzincirini mobil cihazlara entegre etme söz konusu olduğunda bazı temel sorunlarının ve kaygılarının üstesinden geliyor.

dApp mağazası ilk açıldığında sadece 4 uygulama barındırıyordu. 5 ay sonra ise uygulama sayısı 17’ye çıktı. Bu sayılar Google Play ve App Store gibi mağazalara kıyasla oldukça komik görünebilir ancak dApp ekosistemi oldukça yeni ve Samsung, henüz keşfedilmemiş bu pazarı genişletebilecek kaynakları olan az sayıdaki büyük şirketlerden biri.

Keystore ile birlikte Samsung, daha fazla geliştiricinin dapp yaratması ve blokzinciri ekosistemini büyütmesi için Blockchain Keystore yazılım geliştirme kitini de piyasaya sürdü. Böylelikle geliştiricilere, blokzinciri tabanlı dağıtık uygulamalar geliştirmeleri için Samsung Blockchain Keystore erişimi verilmiş oldu.

Merkezi olmayan mobil uygulamalar sadece Samsung’un gündeminde değil. Apple geçtiğimiz Haziran ayında iOS 13 için ‘CryptoKit’ yayınlamıştı. Bu da şirketin benzer bir şekilde bu alan girebileceğini gösteriyor. Diğer taraftan LG de “ThinQ Wallet” ile benzer çalışmaların sinyalini verdi.

KaynakreadBtc