Bankalararası Kart Merkezi (BKM) Sardis’ten üç ödülle dönerken bu ödüllerden birini, blokzincir tabanlı BBN uygulaması getirdi. BKM çalışanları tarafından kullanılan blokzincir tabanlı kurum içi sadakat uygulaması BBN, kurum içi inovasyon kategorisinde Sardis ödülü kazandı.

BKM’nin blokzincir teknolojisini tanımak ve dijital kimlik, dağıtık kayıt defteri, dijital para, akıllı sözleşmeler ve mutabakat yapıları gibi kavramları test etmek amacıyla geliştirdiği BBN, 2017 yılından bu yana kullanımda… BKM çalışanlarının akıllı telefonları ile kullanabildiği mobil tabanlı BBN, T2 isimli teknoloji şirketi ile birlikte geliştirildi. Türkiye’nin blokzincir tabanlı ilk uygulaması olma özelliğine de sahip olan BBN, Hyperledger Fabric platformu üzerinde çalışıyor. BBN’le ilgili daha fazla teknik bilgiye sahip olmak isterseniz BKM’nin “Keşif: Blockchain’in Sırları” isimli raporunu okumanızı tavsiye ederiz.

BBN Nasıl Çalışır?

BKM’ye üç Sardis ödülünden birini getiren BBN, bir kurum içi sadakat ve motivasyon uygulamasıdır. İş birimleri tarafından verilen hedefleri yerine getiren BKM çalışanları, BBN’e özel dijital para olan keklik ile ödüllendiriliyor. BBN kullanıcıları kazandığı keklikleri, diğer kullanıcılara transfer edebildiği gibi BBN uygulamalarındaki mağazalardan dijital indirim kodu, kitap gibi ürünleri satın alırken de kullanabiliyor. Bu tarz oyunlaştırma kurguları ile BBN, kurumsal aidiyet duygusunun arttırılması, geri bildirim toplama, içerik üretme gibi noktalarda BKM’ye yardımcı oluyor.

Siz de Kurum Olarak BBN’e Katılabilirsiniz

150 BKM çalışanı tarafından, üç yıla yakın süredir kullanılmakta olan BBN üzerinden bu zamana kadar 8 binin üzerinde ürün satıldı. BKM, BKM Express ve TROY mağazaları üzerinden gerçekleşen bu işlemlerde kullanıcılar 50 binden fazla keklik harcadı.

BBN ile Türkiye’nin ilk blokzincir uygulamasını hayata geçiren BKM, BBN’in kapılarını herkese açıyor. Eğer siz de kurum olarak BBN’e katılmak ve blokzincir tabanlı kurum içi sadakat uygulamasında kurumunuza özel bir uygulama olmasını isterseniz BKM İş Geliştirme ekibi (isgelistirme@bkm.com.tr) ile iletişime geçebilirsiniz.