Yaklaşık 840 milyar dolarlık varlığa sahip İspanya’nın en büyük ikinci bankası olan BBVA, CoinDesk’in haberine göre kripto para birimi ticareti ve saklama alanına girmeye hazırlanıyor.

Konuya yakın kaynakların bildirdiğine göre İspanyol bankasının kripto teklifini İsviçre üzerinden sunması bekleniyor. İsviçre, dijital varlıklar hakkında ülkenin Finans Piyasası Denetleme Kurumu (FINMA) tarafından belirlenen nispeten daha kapsamlı kurallara sahip olmasıyla biliniyor.

BBVA konuyla ilgili resmi bir açıklama yapmasa da CoinDesk’in kaynakları bazı uyum sorunlarının devam ettiğini, bu nedenle Aralık ayında olmasa dahi önümüzdeki aylarda bu hizmetin başlatılması beklediğini söylüyor.

Kaynağa göre BBVA, yaklaşık altı ay önce temel bankacılık yazılımı sağlayıcısı Avaloq ve İsviçreli kripto uzmanları METACO tarafından inşa edilen SILO saklama platformunu entegre etmeye başladı. METACO’nun ayrıca, merkezi Londra’da bulunan Standard Chartered ile kurumsal bir gözetim çözümü üzerinde çalıştığı biliniyor.

BBVA kripto inovasyonuna yabancı bir banka değil. Temmuz 2018’de canlı bir işlemde kamu ve özel blokzincirlerini birleştiren ilk finans kurumları arasındaydı. Ancak bankanın bu son hareketi piyasanın ne kadar geliştiğini gösteriyor.

2018’de BBVA, bu tür inovasyonlar için dikkatli olmak ve bir test ağı kullanmak zorundaydı, çünkü Avrupa’daki bankaların Ethereum’un yerel kripto para birimi olan ether’i tutmaları yasaktı.

Coinbase kripto para destekli banka kartını duyurdu

KaynakCoinDesk