Kripto para borsası Coinbase Visa tabanlı banka kartı Coinbase Card’ı duyurdu. Temassız ödeme yöntemi çeşitli ödül programları sunan kart önümüzdeki yıl ABD’de piyasaya çıkacak.

The Block’un haberine göre Coinbase, kartı almak isteyen ve önümüzdeki yılın ilk yarısında kullanmak isteyen ABD’li müşteriler için bir bekleme listesi açtı. Visa desteğiyle birlikte dünyanın her yerinde kripto para ile harcama yapmanıza imkân tanıyan kart, kullanıcıların alışverişlerde doğrudan kripto fonlarını kullanmasına izin veriyor.

Coinbase, kartın ABD lansmanının kripto paranın ana akım benimsenmesini genişletmeye yardımcı edeceği için “önemli bir kilometre taşı” olduğunu söylüyor. Coinbase sözcüsü The Block’a verdiği demeçte: “Müşteriler Coinbase Card ile kahve ve öğle yemeği gibi günlük alışverişler yapabilir veya Coinbase hesaplarındaki kripto parayı doğrudan çevrimiçi alışveriş için harcayabilirler” ifadelerini kullandı.

ABD’de piyasaya sürülecek Coinbase Card‘ı, Birleşik Krallık ve AB’deki benzerlerinden farklı kılan şey ise sunduğu harcama ödülleri. Coinbase Card ilk defa harcama yapıldığında kullanıcılarına kripto para ödülleri sunacak. Ayrıca ABD’li müşteriler, USD Coin (USDC) gibi stablecoin’ler veya Coinbase’in ABD’de desteklediği diğer kripto para birimleri ve stablecoin’leri de harcayabilecekler.

Coinbase, ABD müşterileri USDC ile harcama yaparsa herhangi bir komisyon talep etmeyeceğini söyledi. USDC olmayan ödemelerde ise yüzde 2,49 oranında işlem ücreti alıyor. Coinbase Card’ın herhangi bir kayıt ya da yıllık ücreti de bulunmuyor.

Coinbase rakibi Binance de kısa süre önce kripto para kartı girişimi Swipe’ı satın alarak Birleşik Krallık ve Avrupa’da kendi kripto banka kartını piyasaya sürmüştü.

Coinbase ABD’li müşterilerine Bitcoin kredisi sunmayı planlıyor

KaynakThe Block