ABD merkezli dijital varlık borsası Coinbase kripto para birimi alım satımıyla ilgilenen tüketicilere yönelik kripto kredisi sunmayı planladığını açıkladı.

Coinbase nakit paraya güvenli erişim sağlarken müşterilerine dijital varlık yatırımları üzerinde daha fazla kontrol vermek istediğini söylüyor. Uygun eyaletlerde ikamet eden ABD’li Coinbase müşterileri Bitcoin (BTC) varlıklarının yüzde 30’unu kredi alabilmeleri için bekleme listesine katılmaya davet edildi.

Borsanın konuya yönelik açıklaması şu şekilde: “Müşterilerimizden ev tadilatı veya araba tamiri gibi harcamalar için nakit paraya ihtiyaç duyduklarını biliyoruz. Ancak kripto varlıklarını erken satmak veya %20 + APR ile gelebilecek yüksek faizli krediler almak istemiyorlar. Coinbase’de portföy destekli krediler ile müşteriler Coinbase hesaplarından hızlıca nakit ödünç alabilirler.

Coinbase yeni sisteminde insanların uzun ve sıkıcı kredi başvurularını tamamlamaları gerekmeyeceğini belirtti. Ayrıca herhangi bir kredi kontrol protokolünü de tamamlamaları gerekmeyecek. Şirketin belirttiğine göre müşteriler birkaç dokunuşla sisteme kaydolabilecek ve istedikleri parayı doğrudan 2-3 gün içinde hesaplarından alabilecekler. Coinbase, şu anda bekleme listesine katılan uygun müşterilerin bu sonbahardan itibaren bu krediler için başvurabileceklerini söyledi.

Müşterileri için en iyi yatırım deneyimini sunmayı hedeflediğini söyleyen Coinbase, Bitcoin teminatı karşılığında nakit olarak borçlanabilme hizmetini 17 farklı eyalette sunmayı planlıyor. Dolar-maliyet ortalaması için yeni yatırım araçları sunan borsa, takas edilebilir dijital varlıklar için kapsamlı kripto piyasası istatistikleri sağlıyor ve ticaret için 24 varlığı destekliyor.

Coinbase ekibi kendilerinde tutulduğu sürece pasif gelir elde etmek için kullanılabilecek stablecoin USDC ve Dai için destek eklediklerini de açıklamalarında belirtiyor.

KaynakCrowdfundinsider