Blockchain Türkiye Platformu (BCTR) belirlediği 2020 vizyonu çerçevesinde Ankara’ya ilk ziyaretini 18 Şubat 2020 günü gerçekleştirdi. Çeşitli kamu kurumları ile yapılan görüşmeleri takiben Bilkent Üniversitesi’nde özel bir etkinlik düzenledi.

BCTR 2020 yılı vizyonu çerçevesinde belirlenen hedefleri arasında yer alan kamu kurumları ile ilişkilerin geliştirilmesi ve İstanbul dışında etkinliklerin çoğaltılması için faaliyetlerine başladı. Bu doğrultuda 18 Şubat 2020 günü Ankara’ya gerçekleştirilen özel ziyaret ile BCTR Yöneticileri ile BCTR Hukuk, Düzenlemeler ve Kamu İlişkileri Çalışma Grubu temsilcileri, kamu kurumlarında özel temaslar sağladılar. Aynı gün içerisinde BCTR ve Bilkent Üniversitesi Hukuk Fakültesi’nin ortaklaşa düzenlediği özel bir etkinlik de gerçekleştirildi.

Kamu Gözetimi Kurumu, Gelirler İdaresi Başkanlığı, Sağlık Bakanlığı ve Ticaret Bakanlığı ile gerçekleştirilen görüşmelerde karşılıklı ilişkilerin geliştirilmesi ve çeşitli ortak etkinliklerin düzenlenmesi bağlamında görüş birliği sağlandı.

BCTR ve Bilkent Üniversitesi Hukuk Fakültesi tarafından ortaklaşa gerçekleştirilen “Açık Veri ve Blokzinciri Teknolojisi” başlıklı etkinlikte BCTR Kurucu Üyelerinden Bankalararası Kart Merkezi, Genel Müdürü ve BCTR Yürütme Kurulu Üyesi Soner Canko BCTR’nin yapısı, vizyonunu ve faaliyetlerine dair bir sunum gerçekleştirdi. Daha sonra BCTR Hukuk, Düzenlemeler ve Kamu İlişkileri Çalışma Grubu’nu temsilen Avukat Burcu Tümer Açık Veri ve Blokzinciri Teknolojisi ilişkisini anlatan özel bir sunum gerçekleştirdi.

BCTR 2020 yılı boyunca başta Ankara olmak üzere Türkiye’nin farklı şehirlerinde etkinlikler yapacak.