Birleşik Krallık mali düzenleyicisi, Avusturya merkezli borsa Bitpanda tarafından yapılan bir satın alma duyurusunun ardından kripto birleşmelerine yönelik bir uyarı yayımladı.

AB’de düzenlenen Bitpanda, Kara Para Aklama Düzenlemeleri (MLR) kaydı ile düzenlenen Mali Davranış Otoritesi (FCA) olan DeFi saklama kuruluşu Trustology’yi satın alacağını açıklamıştı.

Satın alma, Birleşik Krallık pazarında türünün ilk örneği ve Bitpanda tarafından Bitpanda Pro platformunu tam teşekküllü bir ana aracılık işine dönüştürmenin ilk adımı olarak görülüyor.

Bitpanda satın alma duyurusundan kısa bir süre sonra FCA, kripto firmaları için mevcut düzenlemelerin, düzenlemeye tabi bir firma satın alındığında yeni sahiplerin gereksinimlerini ne kadar iyi karşıladığını değerlendirmesini sağlayan hükümler içermediğini vurgulayan bir açıklama yayımladı.

Ayrıca yapılan açıklamada: “FCA, firmanın veya intifa hakkı sahibinin uygun olduğuna ikna olmazsa, bir kripto varlık işinin kaydını askıya almak veya iptal etmek için adımlar atabilir.” ifadeleri kullanılıyor. Açıklamaya, bir firmanın MLR’ler kapsamındaki yükümlülüklere uymadığı durumlar da dahil olmak üzere bir dizi gerekçeyle bir firmanın kripto varlık kaydını askıya alma veya iptal etme yetkisine sahip olduğunu da ekliyor.

FCA’den gelen uyarı sonrası Bitpanda, satın alımla ilgili bir sorun çıkmayacağına dair bilgilendirmede bulundu. Bitpanda’nın yaptığı açıklamada kullanılan ifadeler şöyle: “Bu işlemin, şimdiye kadarki ilk FCA kayıtlı kripto varlık firması satın alımı olduğu göz önüne alındığında FCA’nin, FCA kayıtlı kripto varlık firmalarının yeni intifa hakkı sahiplerinin uygunluğunu yalnızca bir işlem gerçekleştikten sonra değerlendirme yeteneğindeki bu özel farkı vurgulamak istediği görülüyor. Bu işlem hakkında önceden bilgilendirilen FCA ile çok iyi bir çalışma ilişkimiz var ve FCA açıklaması Bitpanda’nın beklentilerine uygundu.

Bitpanda daha önce Mayıs 2021’de geçici sicile kaydolmak için başvurduğunu ancak son başvuru tarihini kaçırdığını açıklamıştı. Şirket şu anda tam sicile kabul edilme sürecinde.

Bitpanda, 263 milyon dolarlık yatırım alarak 4,1 milyar dolar değere ulaştı

KaynakThe Block