İngiltere’nin Reklam Standartları Kurumu (ASA), kripto para birimi hizmetlerinin reklamını yapan 50’den fazla şirkete, yeni kılavuza uyduklarından emin olmak için reklamlarını gözden geçirmeleri konusunda uyaran bir yaptırım bildirimi yayımladı.

Reklam düzenleyicisinin CoinDesk’e yaptığı açıklamaya göre listedeki 50 şirket daha önce ASA kararlarına tabi olan tüm firmaları içeriyor. Bu şirketler arasında Coinbase, eToro, Luno ve Crypto.com gibi borsalar da yer alıyor. ASA konuyla ilgili olarak: “Bu bizim için bir ‘kırmızı alarm’ öncelikli sorundur. Yakın zamanda tüketicileri yanıltıcı ve sosyal olarak sorumsuz olduğu için birkaç kripto reklamını yasakladık.” ifadelerini kullandı.

Yeni kılavuza göre reklam verenlerin, İngiltere’de kriptonun düzenlenmediğini ve yatırımların değerinin değişken olduğunu ve düşebileceğini açıkça belirtmesini gerektiriyor. Bunlara ek olarak reklamlar yatırım kararlarının önemsiz, basit, kolay veya herkes için uygun olduğunu belirtmemeli veya ima etmemelidir. Ayrıca satın almak için bir aciliyet hissi uyandırmamalı, bir şeyi kaçırma korkusu ya da yatırımların düşük riskli olduğunu ima etmemeli.

Kripto hizmetlerinin reklamını yapan şirketlerin, reklamlarının bu yönergeyi karşıladığından emin olmak için 2 Mayıs’a kadar süreleri var. Bu sürenin ardından uyumlu olmayan reklam verenler Mali Davranış Otoritesi’nin (FCA) mali gözlemcisine bildirilecek.

Ocak ayında FCA, hükümet tarafından sektörü düzenlemesi için ek yetkiler verildikten sonra kripto reklamcılığının gözetimini sıkılaştırma planlarını duyurmuştu.

Hindistan’da kripto para reklamları için standartlar belirlendi

KaynakCoinDesk