Birleşik Krallık’ın mali düzenleyicisi olan Financial Conduct Authority (FCA) kripto dünyasındaki incelemelerine yönelik yeni bilgiler paylaştı.

Kendi himayesinde kripto firmalarının bir kaydını geliştiren FCA’in açıklamasına göre geçtiğimiz yıl 300’den fazla kripto şirketi hakkında soruşturma yürütüldü. Yapılan açıklamaya göre bu soruşturmaların çoğunluğu uyumsuzlukla ilgiliydi.

FCA’in konuya yönelik kullandığı ifadeler şöyle: “FCA altı aydan fazla bir süredir FCA’ye kayıtlı olmayan, çoğu dolandırıcılık ihtimali barındıran olası kripto varlık işletmeleriyle ilgili 300’den fazla dava açtığını ve yetkisiz işletmelere yönelik ceza soruşturmaları da dahil olmak üzere 50 canlı soruşturma yürüttüğünü açıklamıştır.

Bu yılın başlarında FCA, kripto ürün promosyonlarıyla ilgili kuralları da sıkılaştırmaya yönelik taslak düzenlemeler yayınlamıştı. Kriptonun benimsenmesi kullanımı arttıkça düzenleyici kurum da vatandaşların ve ekonominin beklenmedik zararlar görmesini önlemek için yapılan çalışmalara hız verdi.

Sadece Birleşik Krallık değil, farklı Avrupa ülkelerinde de özellikle kripto ile ilişkili reklamlara yönelik kısıtlamaların getirildiğini görebiliyoruz. Düzenleyici kurumların bu sıkı denetimi, vatandaşları kripto paraların risklerinden korumaya ve kripto paraları ekonomiye doğru bir şekilde kazandırmaya dayandırılıyor.

İspanya kripto reklamları için yeni kısıtlamalar getirdi

KaynakThe Block