Birleşik Krallık Finansal Davranış Otoritesi, firmaların, ürünleri gelişimin erken bir aşamasında test etmeleri için Dijital Sandbox’ın kalıcı bir versiyonunu başlatıyor.

FCA’nın (Financial Conduct Authority) deneysel ortamı bankacılık, yatırım, kredi verme, ödemeler, sigorta ve emeklilik sektörleri için yenilikçi konseptlere açık olacak. Düzenleyiciler, devam eden teknik testleri gözlemlemek için yapılan her yenilikle erken bir aşamada tanıştırılacak.

Düzenleyici kurum dün yaptığı açıklamada, “İki başarılı pilot uygulamanın ardından, dijital korumalı alanımız (Digital Sandbox) 1 Ağustos 2023’te kalıcı olarak kullanıma sunulacak ve platformu daha da geniş bir yelpazedeki yenilikçi işletmelere, yeni kurulan şirketlere ve veri sağlayıcılarına açacak” ifadelerini kullandı.

Sandbox’ın ikinci pilot aşamasında projeler, çevre dostu merkezi olmayan defterlerin kullanımını da içeren sürdürülebilirlik performansları açısından değerlendirildi.

FCA, dijital sandbox’ın katılımcılara deneyler için güvenli bir platform sağlayacağını söylüyor. Katılımcılar, yeniliklerini test etmek ve doğrulamak için 200’den fazla veri setine ve 1000’den fazla API servisine erişebilecekler. Veri setleri ödemeler, işlemler, sosyal medya ve kredi verilerini kapsıyor.

Konuyla ilgili olarak FCA açıklamalarına, “Dijital Sandbox yenilikçiliği ve büyümeyi teşvik etmek için çalışıyor. Pilot uygulamalara ve TechSprints’e katılan önceki Küçük ve Orta Ölçekli İşletme katılımcılarının yarısından fazlası yeni ürünler piyasaya sürmek, finansman, ortaklıklar sağlamak, sektör ödülleri veya takdirleri almak gibi olumlu gelişmeler kaydetti.” ifadelerini ekledi.

Başvuru sahipleri için onay süreci 4 hafta kadar sürecek. Katılımcılar 1 Ağustos’tan itibaren Digital Sandbox’a başvurabilecekler.

JP Morgan, Hint bankalarıyla blockchain pilot uygulamasına başladı