İspanyol düzenleyiciler, kripto ile ilişkili reklamlara yeni kısıtlamalar getirerek kripto para birimlerinin pazarlanma şeklini kontrol etmeye çalışıyor.

İspanya’daki menkul kıymetler piyasalarının mali düzenlemesinden sorumlu devlet kurumu olan Comisión Nacional del Mercado de Valores (CNMV), yeni kuralları tanımlayan bir bildiri yayınladı.

Yeni kurallara göre kripto para ile ilişkili reklam paylaşımları artık şu sorumluluk beyanını içermek zorunda: “Kripto varlıklara yapılan yatırımlar düzenlenmemiştir. Bireysel yatırımcılar için uygun olmayabilirler ve yatırılan tutarın tamamı kaybedilebilir.

Kripto para ile ilişkili paylaşımlar yapacak olan 100.000 takipçi ve üzeri ifluencer’lar bundan sonra en az 10 gün önceden kripto ile ilgili reklamların içeriği hakkında CNMV’yi bilgilendirmek zorunda.

İspanya’daki yeni kuralların önümüzdeki Şubat ayında uygulanması bekleniyor. Kurallara uymayanlar için verilecek uyumsuzluk cezası 300.000 euro olarak sınırlandırılmış. Bu ceza kripto şirketleri, PR firmaları ve bireysel influencer’lara verilebilecek.

Bu hamle AB için bir ilk olsa da, başka ülkeler de son aylarda kripto firmalarının hizmetlerini nasıl tanıtacağını kontrol etmek için harekete geçti. Şu anda İngiltere’nin Reklam Standartları Kurumu, düzenlemelerinin “kırmızı alarm” önceliği olduğunu söyleyerek sektör için yeni yönergeler oluşturma sürecinde.

Son olarak da Singapur Mali Para Otoritesi kripto ile ilişkili reklamları dizginlemek için harekete geçti ve hizmet sağlayıcıların mallarını yalnızca kendi web sitelerinde, uygulamalarında veya sosyal medyalarında pazarlamalarını, bunu yaparken de dijital varlıklara yatırım yapmanın risklerini önemsizleştirmemeleri konusunda uyardı.

Singapur, dijital varlıkların pazarlanmasına yönelik yeni kurallar belirledi

KaynakThe Block