Singapur Para Otoritesi (MAS) riskli dijital varlıklara yönelik pazarlama çılgınlığını engellemek amacıyla kripto ile ilişkili pazarlama faaliyetleri için yeni kurallar belirledi.

MAS tarafından yayımlanan yeni yönergelerde düzenleyici kurum, “halk dijital ödeme token’ları ticareti yapmaya teşvik edilmemelidir.” ifadesini kullanıyor.

MAS, hizmet sağlayıcıların ürünlerini yalnızca kendi web sitelerinde, uygulamalarında veya sosyal medyalarında pazarlamaları ve bunu yaparken dijital varlıklara yatırım yapmanın risklerini önemsizleştirmemeleri gerektiğini söylüyor.

Yeni kurallara göre dijital para birimleriyle işlem yapan ATM’ler de yasaklanacak. Duyuruda, “Bu tür uygun erişim, halkı dijital varlık alım satım risklerini dikkate almadan anlık olarak  alım satım yapmaya yönlendirebilir.” ifadesi yer alıyor.

Yeni kurallardan bankalar, ödeme sağlayıcılar ve borsalar da dahil olmak üzere bir dizi işletme etkilenecek.

Singapur Para Otoritesi’nin bu hamlesi Singapur’da kripto sektörünü düzenlemeye yönelik son girişimlerden bir tanesi. Geçtiğimiz Aralık ayında ülkede kripto lisansı için başvuran 170 şirketin 100’ünün başvurusu reddedilmişti. Eylül ayında ise düzenleyici kurum Binance’e falliyetlerini durdurmasını emretti ve kripto para borsasının Singapur’a özel platformu kapatıldı.

Singapur hükümeti blokzinciri için 9 milyon dolar yatırım yapacak

KaynakThe Block