Singapur Para Otoritesi (MAS) ve Temasek yayımladıkları raporla blokzinciri tabanlı ödeme platformu Project Ubin’in son aşamasının başarılı bir şekilde tamamlandığını açıkladılar.

“Project Ubin Aşama 5: Geniş Ekosistem Fırsatlarını Sağlama” adlı rapor, oluşturulan blokzinciri tabanlı ödeme ağı prototipi hakkında teknik bilgiler sağlıyor ve ağın finans ile blokzinciri endüstrisine nasıl fayda sağlayabileceğini açıklıyor.

Accenture işbirliğiyle hazırlanan rapor farklı endüstrilerde blokzinciri teknolojisinin kullanımını ve bu uygulamaların geliştirilen blokzinciri ödeme ağı prototipiyle entegrasyondan nasıl faydalanabileceğini inceliyor.

Raporun temel bulguları şu şekilde:

    • Project Ubin Aşama 5 altında geliştirilen çoklu para birimi destekli ödeme ağı prototipi, aynı ağdaki farklı para birimlerindeki ödemeleri başarıyla çözdü. Bu prototipten sonra modellenen uluslararası bir ödeme ağı, geleneksel sınır ötesi ödeme kanallarından daha hızlı ve daha ucuz işlemlere imkan tanıyabilir.
    • Project Ubin Aşama 5 ödemeye karşılık teslimat (DvP) çözümü gibi kullanım senaryolarında ödeme ağı prototipinde akıllı sözleşmelerin kullanımını doğruladı.
    • Ödeme ağı prototipinin ticari uygulamaları, birden çok para biriminde sınır ötesi ödemeleri, döviz bozdurma, yabancı para cinsinden menkul kıymetlerin ödenmesi ve birçok sektörde uçtan uca dijitalleşmeyi sağlamak için diğer blokzinciri tabanlı platformlarla entegrasyonu içeriyor.

Singapur Para Otoritesi‘nin blokzinciri tabanlı ödeme platformu hakkında yayımladığı kapsamlı raporun detaylarına buradan ulaşabilirsiniz.

Singapur’un blokzinciri endüstri grubu BAS faaliyetlerine başladı

KaynakMAS