Singapur hükümeti, ülkenin blokzinciri ekosistemini güçlendirmek için 9 milyon dolarlık bir program başlattı.

Singapur Blokzinciri İnovasyon Programı olarak adlandırılan program, gerçek dünyadaki blockchain uygulamalarının araştırılmasını, geliştirilmesini ve ticarileştirilmesini kolaylaştıracak. Hükümetin bu girişimi, önümüzdeki üç yıl içinde ticaret, lojistik ve tedarik zinciri ile başlayan sektörlerde 17 blokzinciri projesini kavramsallaştırmak için yaklaşık 75 şirketi bir araya getirecek.

Enterprise Singapore Başkanı Peter Ong konuyla ilgili olarak: “COVID-19 salgını, işletmelerin ve hatta tüm endüstrilerin değişmesi gerektiğini gösterdi. Bu değişimi desteklemek için dijital çözümlere yönelik artan taleple birlikte, artık güvenli ve güvenilir bir işlem yapma yöntemine olan ihtiyaç artıyor. Blokzinciri teknolojisi, lojistik ve tedarik zincirlerini, ticaret finansmanını dijital kimliklere ve kimlik bilgilerine kadar uzanan uygulamalara güven yerleştirmeye yardımcı olur.” ifadelerini kullanıyor.

Ong blokzinciri teknolojisinin, değişmezliği, şeffaflığı ve izlenebilirliği göz önüne alındığında dijital dünyaya güveni yerleştirmek için önemli bir kolaylaştırıcı olduğunu da belirtmeden geçmiyor.

Singapur bankası kripto saklama çözümü üzerinde çalışıyor

 

KaynakThe Block