Singapur Para Otoritesi (MAS) kripto kullanımına yönelik yeni bir kılavuz yayımladı. Artık kripto işlemleriyle uğraşan, kripto ticareti ve saklama hizmetleri sunan tüm şirketlerin Ödeme Hizmetleri yasası aracılığıyla bir lisans alması gerekiyor.

Yenil yılla birlikte hayata geçen kuralın amacı kara para aklama dahil olmak üzere kripto ile ilgili tüm finansal suçları durdurmak.

Ulaştırma Bakanı Ong Ye Kung, yasanın tasarısını Parlamento’ya okurken şu ifadeleri kullandı: “Bu, DPT hizmet sağlayıcılarının yasadışı gelirleri aklamak veya yasadışı varlıkları gizlemek için suçlular tarafından sömürülmesi riskini en aza indirmeye yardımcı olacak.

Sınır ötesi ödemelerde kripto kullanımıyla ilgili endişelerini de dile getiren Kung, bunun terörizm finansmanı ve diğer yanlış ödeme protokolleri riskini artırdığını söylüyor.

Mevcut haliyle, MAS genel olarak yalnızca kripto para birimi işlemlerini denetlemekle görevli. Yeni yasa kuruluşun yetkilerini çok daha geniş bir hale getirerek onlara bölgedeki tüm kripto faaliyetlerini izleme, dijital para birimlerinde eli olan tüm şirket ve firmalara yasalarını uygulama gücü veriyor.

Kung sözlerine şöyle devam etti: “Tasarı, sınır ötesi para transferi hizmetinin tanımını, paranın Singapur’daki hizmet sağlayıcı tarafından kabul edilmediği veya alınmadığı farklı yargı alanlarındaki kişiler arasında para transferini kolaylaştırmayı içerecek şekilde genişletecek. Böylelikle, bu tür hizmet sağlayıcıları paralar Singapur’dan geçmese bile MAS’ın düzenleyici alanına girecekler.

Ek olarak kripto şirketlerinin artık müşterilerin kimliklerinin ve fonlarının korunmasını sağlamak için yeni önlemler uygulaması gerekecek.

Singapur hükümeti blokzinciri için 9 milyon dolar yatırım yapacak

KaynakLiveBitcoinNews