Dünyanın en büyük varlık yöneticisi Blackrock, yatırımcı müşterilerine kripto para ticareti sunmaya hazırlanıyor.

Şirkete yakın kaynakların bildirdiklerine göre, kurumlar için 10 trilyon doların üzerinde varlığı yöneten New York merkezli şirket, kripto para birimi alanına kendi kredi olanaklarıyla girmeyi planlıyor.

Kaynaklardan biri BlackRock’un, kamu emeklilik planları, bağışlar ve devlet varlık fonları da dahil olmak üzere müşterilerinin, varlık yöneticisinin entegre yatırım yönetimi platformu olan Aladdin (“Varlık, Borç, Borç ve Türev Yatırım Ağı”nın kısaltması) aracılığıyla kripto para ticareti yapmasına izin vereceğini söylüyor.

Blackrock henüz konuyla alakalı resmi bir açıklama yapmadı. Varlık yöneticisi hali hazırda piyasaya Bitcoin ve kripto paralar konusunda pozitif sinyaller gönderen bir kurum. Şirket ayrıca, ABD’de ve yurt dışında kripto teknolojilerinde yer alan şirketlerden oluşan bir endeksi izleyen ve borsada işlem gören iShares Blockchain ve Tech ETF fonunu da başlatmayı planlıyor. Varlık yöneticisinin, düzenli olarak Bitcoin yatırımları yapan MicroStrategy’nin de yüzde 16,3’üne sahip olduğunu da hatırlatalım.

Kripto ile ilgili uzun vadeli planlar yapan şirketin, piyasaya daha sağlam girmek için bu alandaki sağlayıcılarla da iş birliği yapma ihtimali bulunuyor. Kaynakların aktardıklarına göre şirket içindeki 20 kişilik bir çalışma grubu düzenli olarak kripto dünyasındaki akışı takip ediyor ve artık bundan para kazanmak istiyorlar.

Kripto borsa devleri Super Bowl’da sahne alacak

KaynakCoinDesk