Certified Origins blockchain ile izlenen zeytinyağı markası Belluci’nin Whole Foods marketlerinde satılmaya başlandığını duyurdu

2009 yılında küçük ölçekli çiftçileri korumak ve otantik ürünleri dağıtmak amacıyla İtalya’da kurulan Certified Origins, geçen yıldan beri izlenebilirlik için blockchain teknolojisini kullanıyor.

Dağıtık defter teknolojisi gıda takibi alanında sıkça kullanılan bir yöntem ve çeşitli avantajları bulunuyor. Tüketici tarafından bakacak olursak insanlar gıda ürünlerinin kökeni, özgünlüğü ve sürdürülebilirliği hakkında daha fazla bilgi sahibi oluyorlar. Bir blockchain üzerindeki ürünlerin takibi saydam, güvenilir bir kayıt sağlar ve tüketiciye huzur verir.

Diğer taraftan şirketler süreçleri otomatikleştirerek maliyetleri düşürebilir ve değiştirilemez bir denetim izinden faydalanabilir. Certified Origins’in durumunda şirket artık tüketicilere küçük çiftlikleri destekleme ve otantik İtalyan ürünleri sağlama konusundaki iddialarını kanıtlayabiliyor.

Bellucci markalı her bir zeytinyağı şişesi, müşterilerin satın almaya karar vermeden önce firmanın izlenebilirlik uygulamasıyla tarayabilecekleri benzersiz bir koda sahip. Bu kod sayesinde tüketiciler uygulama aracılığıyla şişenin ve zeytinin kökeni hakkında bilgi sahibi olabiliyorlar. Sistem artık aktif bir şekilde kullanılıyor ve Whole Foods marketlerinde raflardaki yerini almış durumda.