Gıda izlenilebilirliği üzerine uzmanlaşmış TE-FOOD firması İsviçre merkezli süpermarket zinciri Migros ile meyve ve sebze tedariğini blockchain teknolojisi yardımıyla izlemek için iş birliğine gittiğini açıkladı.

Tedarik zincirini optimize ederek maliyetleri ve yiyecek israfını azaltmayı uman Migros, bu amacı için dünyanın en büyük gıda izlenebilirliği ağı olan TE-FOOD ile anlaştı. TE-FOOD bir blockchain şirketi olmasa da Migros gibi şirketlere blockchain çözümleri sunuyor. Bu özel proje, genellikle eski yöntemler kullanılan bir sektörde verimliliği artırmayı amaçlayan bozulabilir gıdalara odaklanıyor.

TE-FOOD’un planı bilgileri saklamak için HyperLedger tabanlı FoodChain kullanmak. Bu blockchain çözümü, Migros’un değişken ve kolayca denetlenen takip verilerini analiz etmesini sağlayacak.

Şimdilik, veriler yalnızca iç analizler için kullanılacak. Bu durum müşteriye şeffaflık getirmeyi amaçlayan birçok blockchain takip projesinin kalıbını kırıyor. Çoğu blockchain tedarik zinciri projesi şeffaflığa odaklansa da bu teknolojinin ürün takibine dayalı çeşitli faydaları da bulunuyor.

Blockchain teknolojisinin gıda takibinde kullanılmasıyla sık sık karşılaşıyoruz. Bu yeni girişimle birlikte Migros da Walmart, Albertsons ve Carrefour gibi şirketlerin arasına girmiş oldu.