BBVA geçtiğimiz Cuma günü yaptığı açıklamada İsviçre’de dijital varlık yatırımıyla ilgilenen özel bankacılık müşterileri için Bitcoin ticaret hizmeti başlattığını söyledi.

Banka bu haftanın başında başlayan yeni hizmetin diğer kripto para birimlerine genişletmek amacıyla bitcoin ticareti ve saklama hizmetlerini de içereceğini söyledi. Bu tür yatırımlar hakkında bir tavsiyede ise bulunulmayacak.

BBVA İsviçre CEO’su Alfonso Gomez yaptığı açıklamada, yatırımcıları arasında kripto varlıkları veya dijital varlıklar için portföylerini çeşitlendirmek isteyenlerin olduğunu ve risklere rağmen bu konuda talepkâr davrandıklarını belirtiyor.

BBVA’nın İsviçre’de Bitcoin ticaretine izin vermesi kripto paralara artan kurumsal ilgiyle birlikte geldi. Bitcoin, yatırımcılar ve bazı şirketler tarafından enflasyona karşı bir önlem olarak görülüyor.

Geçtiğimiz haftalarda El Salvador, merkez bankalarının küresel olarak kripto para birimindeki yatırımcıların tüm paralarını kaybetmeye hazır olması gerektiği konusunda defalarca uyarmasına rağmen, bitcoin’i yasal para birimi olarak kabul eden dünyanın ilk ülkesi olmuştu.

BBVA, ülkenin net bir düzenlemeye sahip olması ve dijital varlıkların yaygın olarak benimsenmesi nedeniyle bu yeni kripto para birimi hizmetini İsviçre ile sınırladığını belirtiyor. Banka ayrıca bu hizmetin yeni ülkelere veya diğer müşteri türlerine yayılmasının, piyasaların vade, talep ve düzenleme açısından uygun koşulları karşılayıp karşılamadığına bağlı olduğunu da ekliyor.

BBVA kripto para hizmetleri başlatmayı planlıyor

KaynakReuters