El Salvador’un Yasama Meclisi, Bitcoin’i yasal bir para birimi olarak kabul eden teklifi onayladı. Böylelikle ilk kez bir ülke kripto para birimini yasal bir ödeme şekli olarak tanımış oldu.

El Salvador başkanı Nayib Bukele, Bitcoin teklifini Salı akşamı Yasama Meclisine sunarak ülkenin bitcoin’i “engelsiz yasal ihale” olarak düzenlemesi çağrısında bulundu. Teklif, resmi bir oylama yapılmadan önce yasama meclisinden olumlu bir görüş almıştı. Kongre üyeleri salı gecesi oy çokluğuyla tasarıyı kabul etti.

Nayib Bukele, 84 oydan 64 olumlu oy alarak kabul edilen teklife dair heyecanını Twitter üzerinden paylaştı.

El Salvador, bitcoin’i mal ve hizmet satın almak için kullanılmasına izin veren tek ülke değil, ancak şu anda her türlü parasal borç için kriptoyu resmi olarak kabul eden tek ülke. Örneğin Japonya’nın Ödeme Hizmetleri Yasası, kripto para birimini bir mülk değeri olarak tanımlarken, kripto işlemlerinin yasal bir ihale olarak değil, yalnızca elektronik cihazlarda dijital olarak depolanan mülk değerleri için geçerli olduğunu belirtiyor.

Yeni yasa, ülkenin kripto para birimini nasıl benimsemesi gerektiği konusunda da çeşitli önerilerde bulunuyor. Yasa herhangi bir işletmenin – bir mal veya hizmet satın almak için olsun – kripto ödemeleri kabul etmesini ve insanların vergilerini bitcoin olarak ödemesine izin vermesini gerektirir. Bunun da ötesinde, bitcoin’i sermaye kazancı vergilerinden hariç tutar. Yasa aynı zamanda ülkeyi, nüfusun bitcoin işlemlerinin nasıl çalıştığını anlamasına yardımcı olacak eğitim ve diğer eğitim materyallerini uygulamaya koymaya çağırıyor.

İşletmelerin bitcoin ödemeleri almasını sağlayan e-ticaret aracı

KaynakTheBlock