6 milyondan fazla kullanıcısı olan P2P pazar yeri Paxful, işletmelerin bitcoin olarak ödeme almalarına imkân tanıyan e-ticaret aracı Paxful Pay’i piyasaya sürdüğünü duyurdu.

Paxful Pay, bugüne kadar ürünü test etmek ve özelliklerini geliştirmek için belirli bölgelerde yalnızca sınırlı sayıda (100’ün biraz üzerinde) satıcıyla çalıştığını söyleyen Paxful CEO’su ve kuru ortağı Artur Schaback, Paxful Pay’in resmi lansmanı ile işe alım sürecini hızlandırdıklarını ve dünya genelinde daha fazla satıcıyı bünyelerine katmayı umduklarını belirtti.

Araç, müşterilerin tüccarlara 400’den fazla ödeme yöntemiyle ödeme yapmalarını sağlıyor ve bunlar daha sonra bitcoin’e dönüştürülerek tüccarın dijital cüzdanına gönderiliyor. Bitcoin, Paxful Pay için kullanılan birincil kripto para birimi olsa da, P2P platformu gelecekte Tether ve diğer sabit paraları da eklemeyi planlıyor.

Schaback konuyla ilgili olarak: “Paxful Pay için hedefimiz, hem tüccarlara hem de kullanıcılara daha iyi finansal özgürlük sağlamak ve küresel olarak e-ticaret ve kripto benimsemesini artırmaktır.” ifadelerini kullanıyor.

Paxful, Kasım 2020’de müşterilerine banka kartları sunarak ve Nisan 2020’de kullanıcıların bitcoin ile altın ticareti yapmalarına izin vererek perakende dünyasının diğer bölümlerinde de önceki hamleleri yapmıştı.

Alibaba’nın sınır ötesi e-ticaret platformu izlenebilirlik için blokzinciri kullanıyor

KaynakTheBlock