Alibaba sınır ötesi e-ticaret birimi Koala’nın ürün izlenebilirlik sistemini blokzincirini kullanacak şekilde geliştirdiğini açıkladı. Alışveriş platformu, lojistik detaylarını, gümrükleme ve ürün kaydını kaydetmek için Ant Financial’ın blokzinciri teknolojisini kullanacak.

Geçtiğimiz yıl Alibaba, Koala’yı NetEase’den 2 milyar dolarlık bir anlaşma ile satın almıştı. Şu anda Kaola, Çin’de ithal mal satan en büyük e-ticaret platformlarından birisi. Blokzincirinden yararlanan şirket, bir tüketicinin ürünü satın almasından sonra sipariş sayfasında bir izlenebilirlik ikonu sunacak.

Böylelikle tüketiciler, ürünlerin tedarik zinciri boyunca yolculuğunu izleyebilecek. Kaola tedarik zinciri kalite müdürü Zhao Jiechen Beijing News’a yaptığı açıklamada: “İzlenebilirlik adına blokzincirinin en büyük faydası, tüketicilere mallarının nereden geldiğini, nerede olduğunu bildirmek için teknolojiyi kullanması.

İzlenebilirlik adına yapılan bu geliştirme Kaola’nın tüm ürünlerini kapsayacak ve ileride platformdaki üçüncü taraf satıcılar ve denizaşırı doğrudan posta hizmetleri de blokzincirini kullanacak. Alibaba bu çözümü, 62 ülke ve bölgeyi, 2897 kategoriyi ve 7432 markayı kapsayacak şekilde ölçeklendirmeyi planlıyor.

Alibaba blokzinciri teknolojisine yabancı bir şirket değil. Kurucusu Jack Ma da daha önce dağıtık defter teknolojisinin yükselmeye eğilimli olduğunu belirtmişti. E-ticaret devi daha önce Ant ile birlikte blokzinciri tabanlı pirinç izlenebilirlik platformu için çalışmıştı.

KaynakLedgerInsights