Market Research Future (MRFR) tarafından hazırlanan kapsamlı bir araştırma raporuna göre tedarik zincirindeki blockchain pazarı 2022’den 2030’a kadar önemli ölçüde gelişecek. Tahminlere göre pazar, 2030’un sonunda yaklaşık 17,15 milyar dolar değerine ulaşacak…

Blockchain teknolojisinin ve uygulamalarının gelişimi, daha fazla tedarik zinciri şeffaflığı ve tedarik zinciri işlemlerinde gelişmiş güvenlik talebiyle birlikte devam ediyor. Bununla birlikte, yasal sınırlar ve düzenlemeler her an değişebileceği için bir şirketin blockchain teknolojisini beklenen süre boyunca kullanamaması mümkün olabiliyor.

COVID-19 salgını nedeniyle uygulanan sokağa çıkma kısıtlamaları ekonomileri kilitledi ve özellikle Kuzey Amerika’daki tedarik zincirinin her halkasını etkiledi. Bunun sonucu olarak bir dizi firma, kişisel korunma ekipmanları ve diğer temel tıbbi malzemeler gibi ürünleri üretmek için standart üretim ve tedarik süreçlerini değiştirdi…

Birçok kesimi etkiledi

Supply Chain Media tarafından Avrupa’da 143 tedarik zinciri yöneticisi arasında yapılan bir ankete göre, COVID-19 salgını neredeyse tüm Avrupalı ​​üreticilerin, distribütörlerin ve perakendecilerin tedarik zincirlerini etkiledi.

Blockchain ise bu süreçte COVID-19 aşısının doğru dağıtımını sağlamak için aşıların saklanması ve bakımı hakkında kesin verileri tutmak için kullanıldı.

Bununla birlikte birçok büyük işletme, gönderilerini takip etmek ve karmaşık kayıtlarını işlemek için blockchain teknolojisini kullanıyor. Tedarik zincirini daha şeffaf ve güvenilir hala getirmesi blockchain teknolojisini bu sektör için olmazsa olmaz kılıyor.

Raporun detaylarına buradan ulaşabilirsiniz.

Blockchain küresel gıda tedarik zinciri israfına iyi bir yanıt olabilir mi?

KaynakGlobeNewswire