Sorumlu Mika Girişimi (RMI) ve blokzinciri tabanlı izlenebilirlik platformu Tilkal, makyaj ürünlerinde, yalıtım kablolarında ve çimentoda bulunan bir mineral tozu olan mikanın izlenebilirliğini artırmak için blokzinciri tabanlı bir çözüm duyurdu.

2017’den beri Hindistan’daki mika tedarik zincirinin haritasını çıkaran RMI, bu manuel ve yoğun emek isteyen süreci blokzinciri ile kolaylaştırmak istiyor. 70 aktif üyesi arasında Sephora, H&M, L’Oreal, BASF ve Porsche gibi şirketler bulunan Paris merkezli STK, uçtan uca, gerçek zamanlı bir izlenebilirlik platformu oluşturmak için Tilkal’ın blokzinciri teknolojisini kullanarak bu şeffaflık sorunuyla mücadele etmeyi amaçlıyor.

Mika tedarikinde çalışan işçiler için mineralin uzun süreli solunması ciddi bir sağlık riski oluşturabilir. Ayrıca Hindistan’da “mika kuşağı” olarak bilinen mika üreten başlıca bölgeler yoksul ve çocuk işçiliğine yatkın. Blokzinciri teknolojisiyle bu sorunların da önüne geçilmek isteniyor.

Tilkal’ın blokzinciri izlenebilirlik aracı, RMI üyelerinin sadece tedarik zincirlerini doğrulamasına yardımcı olamakla kalmayacak, aynı zamanda sorumlu işyeri uygulamalarını uygulamak için onları ilgili bilgilerle de donatacak.

RMI Direktörü Fany Fremont konuyla ilgili olarak: “Tilkal’de kullanacağımız son teknoloji blok zinciri aracı, programımızı bir sonraki seviyeye taşıyacak ve bize daha ayrıntılı ve zamanında veriler verecek. Blokzinciri, tedarik zincirlerimizi izlememize, RMI’nin nerede ve kimi daha fazla destekleyebileceğini belirlememize yardımcı olacak.” ifadelerini kullanıyor.

Tilkal’ın teknolojisi şu anda küresel gıda perakendecisi Groupe Casino tarafından yumurta, bal ve kümes hayvanı tedarik zincirlerinde kullanılıyor.

Blokzinciri ve sürdürülebilirlik aracılığıyla sorumlu kaynak kullanımı

KaynakLedger Insights