Global Blockchain Business Council (GBBC), tedarik zinciri ve lojistik birliği BITA Standards’ın kendisiyle birleşen son kuruluş olduğunu duyurdu. BITA 2017 yılında Blockchain in Transport Alliance (BiTA) olarak kurulmuş ve başlangıçta medya yayını FreightWaves’in bir parçasıydı.

BITA’nın yönetim kurulu, ilk günlerden beri yönetimde olan FedEx Üyesi Dale Chrystie tarafından yönetiliyor. BITA, GBBC’nin bir parçası olarak UPS, Delta ve Salesforce’tan yöneticilerle birlikte Chrystie tarafından yönetilmeye devam edecek. Chrystie, birleşmeyle ilgili olarak “Küresel tedarik zinciri blokzinciri ve web3 teknolojisi ile tamamen dönüşecek. Ancak herkes için ortak bir dil oluşturmak için açık kaynaklı ve telifsiz veri standartlarına da ihtiyacımız olacak.” ifadelerini kullandı.

Birliğin şu anki odak noktası, bir gönderinin farklı lojistik sağlayıcılar ve taşıma türleri arasında hareket ederken yolculuğu boyunca izlenmesi olarak belirlenmişti. Gelecekte hedeflenebilecek diğer alanlar arasında kimlik, gümrük işlemleri ve IoT yer alıyor.

En yüksek profilli blokzinciri tedarik zinciri girişimi olan TradeLens, geçen yıl IBM ve Maersk tarafından kapatılmıştı, ancak blokzinciri dünya çapında çok sayıda projede kullanılmaya devam ediyor. Elektronik konşimento (eBL) çözümlerinin çoğu blokzincirinden yararlanıyor. Büyük konteyner taşımacılığı firmalarının önümüzdeki 10 yıl içinde eBL’leri benimsemeyi kabul etmesiyle eBL’lerin geleceği de parlak görünüyor.

GBBC geçen yıl Global Digital Finance (GDF) ile birleşmişti. GBBC ayrıca 2018 yılında Post-Trade Distributed Ledger (PTDL) Group ve 2021 yılında token standartları için Interwork Alliance ile de güçlerini birleştirme yoluna gitti. Dernek şu anda 500’den fazla kurumsal müşteri içeriyor.

OBASE Geyve Akıllı Tarım projesinde veriler tedarik zinciri paydaşlarına blokzincir teknolojisi ile iletiliyor

KaynakLedger Insights