Blokzinciri teknolojisinin Türkiye’de yaygınlaşması, faydalarının araştırılması ve kullanımının artırılması amacıyla Türkiye Bilişim Vakfı (TBV) liderliğinde 2018 yılında kurulan Blockchain Türkiye Platformu (BCTR), Platin üyeleri arasından seçilen yeni Yürütme Kurulu Üyeleri ile hız kesmeden çalışmaya devam edecek.

Blockchain Türkiye Platformu (BCTR) faaliyetlerine başladığı günden itibaren sadece Türkiye’de değil, küresel ölçekte örnek bir platform olmayı başardı. Çalışma Grupları tarafından hazırlanan raporlar, uygulama çalışmaları, onlarca etkinlik ve düzenli haber içerikleri ile BCTR, Türkiye’de blokzinciri ekosistemine değerli katkılar sundu.

Yeni Yürütme Kurulu Üyeleri Belirlendi

Blockchain Türkiye Platformu’nun, her biri ülkemizin önde gelen ve uluslararası etki gücüne sahip kurumların müteşekkil üyeleri arasından yapılan seçim ile belirlenen Yürütme Kurulu’nda yer alan isimler, 2 Aralık 2020 Çarşamba günü gerçekleştirilen BCTR video konferans etkinliği sonrasında, kamuoyuna duyuruldu.

Blockchain Türkiye Platformu Yürütme Kurulu’nda yer alan isimler şöyle oluştu; Türkiye Bilişim Vakfı Başkanı Faruk Eczacıbaşı (daimi üye), Enerjisa Enerji Bilgi Teknolojileri ve Dijital İş Yönetimi Başkanı Mehmet Fırat, İş Bankası Genel Müdür Yardımcısı Hakan Aran, KPMG Kıdemli Ortak ve Türkiye Başkanı Murat Alsan, Paribu Kurucu ve CEO’su Yasin Oral, SRP Legal Kurucu ve Yönetici Ortağı Çiğdem Ayözger Öngün ve Şişecam Uluslararası Hazine Başkanı Barış Gökalp.

BCTR kuruluş ve gelişme süreci boyunca ilk seçilen Yürütme Kurulu’nda görev alan Bankalararası Kart Merkezi (BKM) Eski Genel Müdürü Soner Canko, Akbank Strateji, Dijital Bankacılık ve Ödeme Sistemleri Genel Müdür Yardımcısı Burcu Civelek Yüce, Boğaziçi Ventures Yönetim Kurulu Başkanı Barış Özistek, BTCTurk CEO’su Özgür Güneri, DefineX Kurucu Ortak ve CEO’su Tolga Ulutaş ve Ford Otosan CDO’su Hayriye Karakuzu Karadeniz ise yeni dönemde BCTR Danışma Kurulu’nda görev alarak deneyim ve tecrübeleriyle BCTR’ye katkı vermeye devam edecekler.

Pandemi Döneminde Hız Kesmedi

Küresel ölçekte etkili olan Covid-19 salgını ile ortaya çıkan ve 2020 yılında tüm dünya gündemini meşgul eden pandemi döneminde dahi BCTR çalışmalarına ara vermedi.

Fiziksel etkinlikleri online ortama taşıyan BCTR 11 farklı başlıkta önemli konukları ağırlayarak online etkinlikler gerçekleştirdi. Çalışma grupları aynı dönemde üç yeni rapora imza attı. Yine bu dönem içerisinde faaliyet felsefesine uygun olarak BCTR Yönetişim modeli, BCTR App adı verilen bir blokzinciri uygulaması üzerine taşındı.

BCTR yeni Yürütme Kurulu ve deneyimli Danışma Kurulu üyeleri ile 2021 yılında da hız kesmeden faaliyetlerine devam edecek.