Brezilya’da IBM’le gerçekleştirilen bir çalışma ile blockchain üzerinde ilk kez bir doğum sertifikası kaydı oluşturuldu. Bu kamu hizmetleri açısından önemli bir adım.

Álvaro de Medeiros Mendonça’nın doğumu tarihe geçebilir zira doğum belgesi blockchain üzerinde verilen ilk insan oldu. Kayıt Brezilya’da gerçekleşti ve bu işleminin arkasında, teknoloji devi IBM ile ortaklaşa çalışan teknoloji şirketi, Growth Tech yer aldı.

Bu gelişme, blockchain teknolojisinin sunduğu değeri bir adım daha öteye taşıyor. Diğer yandan büyük sorumluluğu da beraberinde getiriyor. Kamusal kayıtları blockchain üzerine taşımak her ne kadar önemli bir adım olsa da bu yapının güvenlik boyutu da iyi düşünülmesi gerekiyor.

Kimlikleri ve kişisel verilerin siber tehditlere karşı korunması için blockchain doğru bir seçim olabilir ancak gizlilik ve şeffaflık aşamalarıda projenin önemli katmanlarını oluşturuyor. Diğer yandan bu tarz adımlar atılmadan bu süreçlerin doğru analiz edilmesi ve gerekli önlemlerin de alınması mümkün olmaz.

Brezilya önemli bir adım attı. Umuyoruz ki bu adım diğer kurumlara da inisiyatif almak için cesaret verir.