Blokzinciri analiz firması TRM Labs, Bassemer Venture Partners’ın öncülük ettiği Seri A yatırım turundan 14 milyon dolar tapladı.

LinkedIn ve Spotify gibi şirketlerin de yatırımcısı olan Bassemer Venture Partners‘ın yanı sıra tura birçok yeni yatırımcı da katıldı. Bunlara PayPal Ventures, Initialized Capital, Jump Capital, Salesforce Ventures, Y Combinator, Google ve Plaid’den isimsiz yöneticiler ve diğerleri dahil.

Şirketin kurucu ortağı CEO’su Esteban Castano’nun The Block’a yaptığı açıklamaya göre San Francisco merkezli TRM, elindeki taze sermaye ile işini büyütmeyi ve mevcut ekibini bu yılın sonuna kadar 30’dan 100’e çıkarmayı planlıyor. Castano şu anda TRM’nin veri mühendislerini, veri bilimcilerini, tehdit istihbarat analistlerini ve satış, pazarlama personellerini işe aldığını söylüyor.

2017 yılında kurulan TRM Labs, finans kurumlarının, devlet kurumlarının ve kripto firmalarının kripto ile ilgili dolandırıcılık ve finansal suçları tespit edip yönetmesine yardımcı olmak için blokzinciri tabanlı analiz araçları sağlıyor. Castano, TRM’in müşterilerden gelen talepte bir artış gördüğünü ve işinin yıldan yıla %600 büyüdüğünü belirtiyor.

TRM’nin Chainalysis ve Elliptic gibi rakiplerine karşı rekabet üstünlüğünün ne olduğu sorulduğunda Castano, 80’den fazla farklı risk kategorisiyle TRM’nin “en geniş fidye yazılımı ve blokzincirlerinde ortaya çıkan risklere” sahip olduğunu söylüyor.

TRM’nin A Serisi yatırım turu, Biden yönetiminin fidye yazılımına bağlı işlemleri izlemek için kripto para birimi analizini genişletmesiyle birlikte geldi. TRM’nin ABD devlet kurumlarının müşterisi olup olmadığı sorulduğunda Castano olumlu cevap veriyor, ancak isimleri paylaşmayı reddetti.

Blokzinciri analiz firması Chainalysis unicorn olma yolunda

KaynakThe Block