Blokzinciri analiz firması Chainalysis, unicorn olma yolunda ilerliyor. Şirket yakın bir zamanda alacağı 100 milyon dolar değerindeki yatırımla 1 milyar dolar değerlemenin üzerine çıkmayı bekliyor.

Frobes’un haberine göre blokzinciri analiz firması Chainalysis, Seri C yatırım turuyla 1 milyar dolar değerlemenin üzerine çıkarak unicorn statüsüne ulaşacak. Risk sermayesi şirketi Addition’ın öncülük ettiği yatırım turunun diğer katılımcıları arasında önceki yatırımcılar Accel, Benchmark ve Ribbit de bulunuyor.

Chainalysis CEO’su Michael Gronager firmanın elde ettiği geliri tam olarak açıklamasa da Forbes 2018 yılında 8 milyon dolar olarak bildirmişti. Gronager gelirlerinin geçtiğimiz tıla oranla yüzde 96 arttığını söylüyor. Şirketin beklentileri de 2022’ye kadar her yıl gelirini ikiye katlamak. Geçtiğimiz Temmuz ayında Forbes, “Next Billion Dollar Startups” listesine ilk kripto para birimi firması olarak Chainalysis’i eklemişti.

Chainalysis geçtiğimiz yıl boyunca müşteri sayısını yüzde 65 oranında artırdı. Özel sektörde 250 müşterisi bulunan şirketin 100 müşterisi de kamu sektöründen. Gronager, yüzde 40 veya daha yüksek bir oranda büyüyen girişimlerin çoğunun kârlı olmaktan çok uzak olduğunu ancak Chainalysis’in kârlı olma yolunda ilerlediğini söylüyor.

“Big Brother is Watching Blockchain”: Blockchain Gözetim Pazarı

KaynakThe Block