Blokzinciri analiz firması Chainalysis geçtiğimiz Cuma günü yaptığı duyuruda, 100 milyon dolarlık D Serisi yatırım aldığını ve şirketin değerlemesinin 2 milyar doların üzerine çıktığını açıkladı.

Kripto yatırım şirketi olan Paradigm, yeni finansman turuna öncülük etti. Yeni yatırım turuna, Chainalysis’in C ve B serisi yatırımcıları olan Addition, Ribbit Capital ve TIME Ventures da katıldı.

Chainalysis, blokzinciri ağları için veri analizi hizmetleri sunarak hem şirketlere hem de Amerika Birleşik Devletleri’ndeki çeşitli kurumlara araçlar sunuyor. Firma, şu anda feshedilmiş olan İpek Yolu karanlık pazarına bağlı Bitcoin fonlarının önemli ölçüde ele geçirilmesine yol açan biri de dahil olmak üzere bir dizi önemli araştırmada rol oynadı. Firma, Kasım ayında güvenli ekipleri tarafından ele geçirilen fonları yönetmeye odaklanan bir araç başlatmıştı.

Chainalysis’in Crunchbase profiline göre, firma 2014’teki kuruluşundan bu yana sekiz finansman turunda toplam 266,6 milyon dolar topladı. Son olarak şirket, Kasım ayında girişimin ilk olarak 1 milyar doların üzerinde bir değerlemeye ulaştığı Addition Capital liderliğindeki C Serisi finansman turundan 100 milyon dolar topladı.

Bir Chainalysis temsilcisi The Block’a yaptığı açıklamada yeni yatırımın, Chainalysis’in kripto işletmelerine, varlık yöneticilerine ve devlet kurumlarına sunduğu veri çözümleri tekliflerini desteklemek için kullanılacağını söyledi.

Paradigm’in kurucu ortağı Fred Ehrsam konuya yönelik yaptığı açıklamada: “Chainalysis, kripto para birimi ekosistemi için önemli veri altyapısı ve yazılım sağlıyor. Ayrıca kripto para biriminin benimsenmesi arttıkça, Chainalysis tekliflerine olan talep de artacak.” ifadelerini kullandı.

Blokzinciri analiz firması Chainalysis unicorn olma yolunda

KaynakThe Block