Kripto para birimi araştırma platformu Chainalysis, küresel yatırım yönetimi firması Coatue tarafından öncülük edilen Seri E yatırım turunu 100 milyon dolarla tamamlayarak 4,2 milyar dolar değerlemeye ulaştı.

Blokzinciri teknolojisinin sunduğu tüm şeffaflık ve izlenebilirliğe rağmen, kripto para birimleri fidye yazılımının yanı sıra kara para aklama için de bir araç olarak kullanılabiliyor. Elliptic tarafından yapılan bir araştırma, Bitcoin etkinliğinin %1’den azının yasa dışı olduğunu gösteriyor. Endüstri büyüdükçe ve daha yaygın hale geldikçe, bu %1 daha önemli hale geliyor. Finansal kurumlar ve devlet kurumları arasında kripto uyumluluğu çözümlerine olan talep artıyor.

Chainalysis ise kripto para birimi endüstrisi için önde gelen bir araştırma ve uyumluluk yazılımı sağlayıcısı olarak hizmet veriyor. Şirket, yasa dışı faaliyetlerin tespit edilmesi için hükümetler ve özel sektör için çalışıyor. Ayrıca şirket, diğerlerinin yanı sıra küresel çapta BM Uyuşturucu ve Suç Ofisi ve EUROPOL ile birlikte de çalışıyor. Şirketin Ulusal Güvenlik, FBI, IRS, ATF, DEA, SEC, Gizli Servisler, CIA, NYPS ve diğer büyük polis departmanları ile sözleşmeleri bulunuyor.

Yeni yatırım, verileri daha fazla kripto para birimine genişletmek, potansiyel tehditleri daha verimli bir şekilde tanımlayan bir Küresel İstihbarat işlevini başlatmak, kamu ve özel sektör arasında veri iş birliği için yazılım geliştirmek ve API’ler aracılığıyla Chainalysis verilerine erişimi kolaylaştırmak için kullanılacak.

Chainalysis CEO’su ve kurucu ortağı Michael Gronager’in yatırıma ilişkin açıklaması şöyle: “Finansın ve ulusal güvenliğin geleceği, blokzinciri veri odaklı kararlara dayanacak. Pazarlar, tehditler ve iş fırsatları hakkında eyleme geçirilebilir içgörüler sağlamak için blokzincirlerinin şeffaflığından yararlandık. Coatue’deki ortaklarımız, Chainalysis veri platformu ve onun desteklediği yazılım, erişim ve hizmetler için vizyonumuzun gücünü anlıyor.

Chainalysis 100 milyon dolar yatırım aldı

KaynakLedgerInsights