Business Insider Intelligence’ın yeni bankacılık raporunda finans kurumların blokzincirini en çok ödemeler, menkul kıymetlerin çözümü, dolandırıcılık tespiti ve ticaret finansmanını geliştirmek için kullandığı belirtiliyor.

Geçtiğimiz günlerde yayınlanan raporda, Avustralya ve Yeni Zelanda Bankacılık Grubu, Bank of America, Citi Bank, HSBC, Ripple, Visa, Fidelity Investments ve CME Group dahil olmak üzere dünya çapındaki birçok finans ve teknoloji kuruluşu analiz edildi.

Ankete katılan finansal kurumların yüzde 66’sının ödemelerde blokzinciri ve dağıtık defter teknolojisinin büyük faydasını gördüğünü belirtirken yüzde 56’sı ise menkul kıymetler ödemelerini birincil fayda olarak görüyor.

Katılımcıların yüzde 41’i ise dolandırıcılık tespiti ve güvenliği uygulamalarında blokzincirinin en çok kullanıldığını söylerken yüzde 38’i de bu teknolojinin en çok ticaret finansmanı alanında kullanımının görüldüğünü aktarıyor.

Rapora göre finansal kuruluşlar teknolojinin ticari olarak uygulanması, düzenleyici belirsizlik ve rakip katılımcıları bir araya getirme zorluğu gibi konular hakkında endişe duyuyor. Bununla birlikte rapor analizi, blokzincirini çevreleyen şüpheciliğin arttığını gösteriyor. Teknolojiyi çevreleyen heyecana ve beklentiye karşın bankalar yatırımların geri dönüşü konusunda şüpheci yaklaşıyor. Finanssal kuruluşlar, blokzinciri teknolojisine yönelik beklentileri düşürmeye yönelik bir tavır sergilemeye başladı.

Tüm zorluklarına karşın blokzinciri teknolojisinin finansal hizmetler sürecini dönüştürmeye yönelik vaatleri, teknolojiyi yakalamak isteyen önde gelen bankalar için büyük bir anlam ifade ediyor.