Blokzinciri ya da dağıtık defter teknolojisi firmaları Hong Kong’un girişim sektörünü domine ediyor. Geçtiğimiz yıl, kurumsal DLT ve kripto varlık borsaları, Hong Kong’un FinTech endüstrisindeki en popüler sektörler arasında yer aldı.

Finansal Hizmetler ve Hazine Bürosu’nun raporuna göre blokzinciri girişimleri, 2019’da Hong Kong’da faaliyet gösteren 57 FinTech şirketinin yaklaşık yüzde 40’ını oluşturuyor. DLT odaklı şirketlerdeki artış, Çin Halk Cumhuriyeti Özel İdari Bölgesi’nin (HKSAR), blokzinciri teknolojisini geliştirmeyi öncelik haline getirmeyi amaçlayan yeni politikalar getirmeye karar vermesinden sonra gerçekleşti.

Rapora göre yeni şirketlerin yüzde 45’i büyük işletmeler için uygulama geliştirmeye odaklanmış durumda. Bu da şu anda kurumsal blokzinciri firmalarının popüler olduğunu gösteriyor. Dijital para ticaret platformları ise Hong Kong’daki blokzinciri firmalarının yüzde 27’sini oluşturuyor.

Blokzinciri veya DLT odaklı şirketler artık Hong Kong’daki FinTech girişim ​​sektörünün çok daha büyük bir kısmını oluşturuyor. 2018’de bölgedeki finansal teknoloji endüstrisinin sadece 28’ini temsil ediyorlardı. Bu önemli büyüme, bölge hükümetinin blokzinciri girişimlerine yönelik aldığı olumlu yaklaşıma bağlanabilir. Diğer bölgelerin çoğuyla karşılaştırıldığında Hong Kong, blokzinciri ile ilgili işletmeler için daha açık düzenleme yönergeleri sağladığı görülüyor.

Blokzinciri ve kripto konusunda inovasyona açık bir tutum sergileyen Hong Kong yönetimi, merkez bankası dijital para birimlerinin (CBDC’ler) gelişimini araştırmak için Kasım 2019’da Taylandlı yetkililerle ortaklık kurmuştu.

Finansal Hizmetler ve Hazine Bürosu’nun raporuna buradan ulaşabilirsiniz.

Çinli teknoloji devleri blokzinciri projelerine hız veriyor

KaynakCrowfundInsider