İsviçre’de faaliyet gösteren blokzinciri şirketlerinin yaklaşık 90’ı hükümetten yardım almazsa koronavirüs krizinden sağ çıkamayacak. İsviçre Blokzinciri Federasyonu Başkan Yardımcısı Lorenz Furrer, Kripto Vadisi’nin bir Ölüm Vadisi’ne dönüşebileceğini söylüyor.

Kamu ve özel şirketlerin birleşiminden oluşan federasyon, ülkedeki 800 blokzinciri firmasına koronavirüs krizinin işlerini ne kadar kötü etkilediğini sordu. 31 Mart ve 3 Nisan arasında yapılan anketin sonuçlarına göre katılımcıların yüzde 88’i devlet yardımı almadan hayatta kalamayacaklarını söyledi.

İsviçre uzun zamandır blokzinciri girişimleri için çekici bir yer. Uygun mevzuat, inovasyon ve yeteneğe erişim bu girişimleri bölgeye çeken unsurlardan birkaçı. Bu girişimler arasında Facebook’un Libra projesinin de yer aldığını belirtelim. Zug blokzinciri yatırım şirketi CV VC’ye göre sektör 4000’den fazla kişiyi istihdam ediyor ve ilk 50 firmanın toplam değeri 25,3 milyar dolar.

Ancak şu anda birçok girişim, federal hükümetin COVID-19 yardım paketi kapsamında sağlanan banka kredileri gibi diğer fonlara hak kazanmak için yeterli gelir elde edemiyorlar.

CV VC direktörü Ralf Kubli, girişimcilerin normal zamanlarda bile para toplamakta zorlandığını ancak koronavirüs krizinin bunu çok daha zorlaştırdığını söylüyor. Bunun yanı sıra salgın, olgun girişimlerin işlerini büyütmek için ihtiyaç duydukları müşteri ilişkilerini geliştirmelerini de zorlaştırıyor.

Sektörü ilgilendiren konferansların iptal edilmesi de işleri hiç kolaylaştırmıyor. Kripto Vadisi Derneği, önümüzdeki Haziran ayında yapılması planlanan yıllık konferansından vazgeçmeye karar verdi. Dernek Başkanı Daniel Haudenschild konuyla ilgili olarak: “Blokzinciri ekosisteminin çoğu, platformlar, ağ oluşturma ve konferanslara katılma arasındaki koordineli çabalara bağlı” ifadelerini kullanıyor.

Salgın, Kripto Vadisi olarak bilinen Zug bölgesindeki girişimlerini ciddi bir şekilde etkiliyor. Birçok girişim hayatta kalmanın yollarını ararken devlet tarafından desteklenmeyi bekliyorlar.

İsviçre Bankacılar Birliği blokzinciri firmalarına yardımcı olmak istiyor

KaynakCNNMoney