PwC ve İsviçre merkezli blokzinciri yatırım firması CV VC’nin blokzinciri teknolojinin kullanım alanlarına ilişki yayımladığı bir rapora göre blokzinciri ve sanat arasındaki ilişki güçlenecek.

Raporda blokzinciri teknolojisinin bir norm haline geldiği ya da geleceği 8 alana değiniliyor. Blokzincirinin hali hazırda birçok endüstride birçok farklı amaç için kullanıldığını biliyoruz. ABD Hava Kuvvetleri bile verileri saklamak için blokzincirinden yararlanmak istiyor. Rapor, finans ve tedarik zinciri için de onlarca farklı sektörde kullanılmak istenen blokzincirinin sanatla olan ilişkisine değiniyor.

Sanat piyasası uzun zamandır geleneksel finans için en kârlı ve çekici yatırım alanlarından biri. Ancak yeterli uzmanlık olmadan pazara genel bir bakış elde etmek zor olduğu için bu alana nispeten erişilemiyor.

Sektörün içindeki uzmanlara göre şirketler blokzinciri teknolojisini kullanarak bu sıkıntıların üstesinden gelebilirler. 4ART Technologies CEO’su Niko Kipouros konuyla ilgili olarak: “Sanat ve teknoloji şirketleri, sanat dünyasının sanat eserlerini doğrulamasına ve izlemesine olanak tanıyan gerekli araçları yaratırken, sanal gerçeklik gibi teknolojiler de sanata erişme ve bundan keyif alma şeklinin bir evrimi olarak karşımıza çıkıyor.” ifadelerini kullanıyor.

4ART Technlologies’e ek olarak rapor için görüşleri alınan bir başka blokzinciri firması ise Dloop. Sanat sektörüne sunduğu blokzinciri çözümleriyle tanınan Dloop, blokzinciri teknolojisinin sınırlı sayıdaki eserlerin satışını mümkün kıldığını, telif haklarını koruduğunu, koleksiyonerlerin yatırımlarının değerini artırmalarına ve korumalarına olanak tanıdığı belirtiyor.

Sanat dünyasındaki blokzinciri kurumlarına ve yaptıkları işlere yer verilen raporda blokzincirinin gelişim göstereceği diğer alanlar; broker’lar & kripto bankalar, saklayıcılar, piyasa yapıcılar, platformlar & protokoller, token ihraç platformları ve blokzincirindeki risk sermayedarları olarak belirtilmiş.

Her bir alan için sektör içinden detaylı görüşler alınan kapsamlı rapora buradan ulaşabilirsiniz.

Müzik endüstrisi blokzinciri entegrasyonundan nasıl faydalanabilir?

KaynakDecrypt