Kullanıcıların uzayda uygulamalar oluşturup çalıştırmalarını sağlayacak olan dünyanın ilk blokzinciri tabanlı uydu ağı SpaceChain, blokzinciri cüzdanının Falcon 9 roketiyle birlikte uzay istasyonuna gönderildiğini açıkladı.

Yapılan açıklamaya göre bu hamle, Uluslararası Uzay İstasyonu’nda blokzinciri donanımının ilk gösterimi olacak. SpaceChain kurucu ortağı Zee Zheng şirketin, merkezi olan karasal sunucular kullanan ve siber saldırılar için savunmasız olan dijital varlıkların güvenliğini artırmak için finansal servis sağlayıcıları ve fintech geliştiricileriyle birlikte çalıştığını söylüyor.

Şirketin diğer kurucu ortağı Jeff Garzik ise blokzinciri teknolojisinin uzay için yıkıcı bir teknoloji olacağını düşünüyor. SpaceChain’in büyüyen dijital ekonomideki finansal sistemler ve dijital varlıklar için güvenlik açıklarını ele aldığını belirten Garzik, teknolojilerin entegre edilerek yeni uzay ekonomisine heyecan verici unsurlar eklenebileceğini söylüyor.

SpaceChain ve SpaceX’in yatırımcısı olan Tim Draper ise SpaceChain’in bu alana girmesinin, gelişmeleri ve iş birliklerini kolaylaştıracak merkezi olmayan bir ekosistem yaratılmasına imkan sunacağını belirtiyor.

SpaceChain ekibi uzay ekonomisine güç vermek için blokzinciri tabanlı belirteçleri (token) kullanmayı planlıyor. Bu belirteçler, uzay tabanlı uygulamaları yürütmek ve SpaceChain ağında veri depolamak için kullanıcıların satın aldığı ve yükleme yapabildiği biletler gibi davranacak.

SpaceChain’in uydu tabanlı olan çok imzalı cüzdanı, bir işlemin gerçekleştirilebilmesi için üç özel anahtardan en az ikisini talep ederek güvenliği artırıyor. Üç imzadan herhangi birinde sorun çıkması halinde işlemin tamamlanabilmesi için diğer iki imza kullanılabilecek.

KaynakDaily Hodl